Απεργία των ναυτικών στις 27 Νοεμβρίου

Χωρίς πλοία θα μείνουν τα λιμάνια όλης της χώρας στις 27 Νοεμβρίου αφού η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Η απεργία των ναυτικών θα είναι σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00.01 και λήξη στις 12.00 τα μεσάνυχτα.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ διαμηνύει ότι θα υπερασπιστεί «σθεναρά κάθε συνάδελφο που διώκεται για την άσκηση του νόμιμου δικαιώματός του για απεργία», ενώ απαιτεί «την τελική κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων, με τις οποίες επιδιώκεται η φίμωση της φωνής των Ελλήνων ναυτικών».

Ζητεί, επίσης, την επανεξέταση των διατάξεων και των αποφάσεων του υπουργείου, με τις οποίες μειώθηκαν δραστικά οι συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων της ακτοπλοΐας και των πλοίων Ελλάδας- Ιταλίας, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και αποκατάσταση της άδικης φορολόγησης των Ελλήνων ναυτικών.

Παράλληλα, ζητεί την άμεση λήψη μέτρων για την ανακούφιση των συνταξιούχων ναυτικών από τις αλλεπάλληλες περικοπές των συντάξεων που υπέστησαν την τελευταία διετία, επαναφορά του Οίκου Ναύτου, διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ναυτικής εκπαίδευσης και κάλυψη των ελλείψεων εκπαιδευτικού προσωπικού των σχολών.

About kymaeditor

Check Also

Τρία χρόνια λειτουργίας για το Παντοπωλείο της αγοράς του Πειραιά.

Τα τρία χρόνια λειτουργίας του γιορτάζει το προσεγμένο παντοπωλείο της αγοράς του Πειραιά, ‘Γεύση Ελλάδος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *