«Απογοητευτική η εμπορική κίνηση στον Πειραιά»

 Αποκαρδιωτική χαρακτήρισε την κατάσταση στον Πειραιά από το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή ο Βασίλης Κορκίδης. Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ έκανε λόγο για υποτονική κίνηση στην αγορά, και όπως τόνισε «την Κυριακή τον κόσμο κέρδισαν οι παραλίες και όχι οι εκπτώσεις».

«Η χθεσινή (σ.σ Κυριακή) εμπορική κίνηση στην Αθήνα χαρακτηρίζεται μέτρια, στη Θεσσαλονίκη μάλλον ικανοποιητική και στον Πειραιά απογοητευτική. Κερδισμένοι της Κυριακής, εκτός από τα Μall και τα εκπτωτικά χωριά, είναι και οι αγορές της Λάρισας και της Πάτρας που τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά», ανέφερε αρχικά  ο κ. Κορκίδης.
Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, τα πρώτα στοιχεία της έρευνας της Συνομοσπονδίας που έχουν συγκεντρωθεί, και τα οποία θα συγκριθούν και θα ανακοινωθούν τη Τρίτη 22 Ιουλίου, «φαίνεται να μην ανταποκρίνονται με τα τελευταία δημοσιογραφικά ρεπορτάζ».
Τηρήσαμε το νόμο των επτά Κυριακών, ανοίξαμε, μετρήσαμε επισκεψιμότητα και τζίρο και θα αποδείξουμε τα όσα λέμε με τα πραγματικά στοιχεία της ίδιας της αγοράς, χωρίς εικονικές προσεγγίσεις, πρόσθεσε ο ίδιος.
«Η πραγματική εικόνα μόνο ενθαρρυντική δεν ήταν για τους μικρομεσαίους του λιανεμπορίου, αλλά αφενός ήταν μόνο μία Κυριακή μέσα στο μεσοκαλόκαιρο και αφετέρου είμαστε ακόμα στην αρχή των καλοκαιρινών εκπτώσεων. Τουλάχιστον η υποτονική κίνηση αυτής της Κυριακής δεν θα επηρεάσει τον τοπικό τζίρο της 2ης εβδομάδας των εκπτώσεων και άλλωστε υπάρχουν ακόμα πολλές καθημερινές μέχρι τέλος Αυγούστου», σημείωσε ο κ. Κορκίδης.

About kymaeditor

Check Also

Σύλληψη δύο ατόμων για κατοχή 22 κιλών κοκαΐνης

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες της 28-11-2022 στην Αθήνα και στους Αγίους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *