Αποκεφάλισαν κρατούμενους σε βίαιη εξέγερση σε φυλακή της Βραζιλίας

Τέσσερις νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός από την εξέγερση που σημειώθηκε σε φυλακή της Βραζιλίας. Πιο συγκεκριμένα στην πολιτεία Παρανά της νότιας πλευράς της χώρας της Λατινικής Αμερικής και σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας «μια ομάδα φυλακισμένων στασίασε κατά τη διάρκεια του γεύματος και πήρε ομήρους δύο φύλακες. Κατόπιν αποκεφάλισε δύο κρατούμενους. Υπάρχουν εδώ 1.400 κρατούμενοι και το 80% της φυλακής ελέγχεται» από τους εξεγερμένους κρατούμενους, δήλωσε ο Μιγκέλ Γιανέλα, ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

Δεν είναι σαφές πόσοι είναι οι κρατούμενοι που έχουν στασιάσει αλλά σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο G1, υπάρχουν πολλοί τραυματίες μεταξύ των φυλακισμένων.

«Η κατάσταση είναι περίπλοκη. Μια ομάδα διαπραγματευτών έχει φθάσει (στη φυλακή), αλλά δεν έχουμε καμιά πρόβλεψη για το πώς θα τελειώσει αυτή η κατάσταση», είπε ο Γιανέλα.

Πηγές που πρόσκεινται στις σωφρονιστικές αρχές είπαν στον G1 ότι οι φυλακισμένοι ζητούν βελτίωση των υποδομών, της διατροφής και της υγιεινής στη φυλακή αυτή.

Στη Βραζιλία υπάρχουν σήμερα 548.000 φυλακισμένοι, αλλά η χώρα θα χρειαστεί να κατασκευάσει σωφρονιστικά καταστήματα χωρητικότητας 207.000 θέσεων για να επιλύσει το πρόβλημα του υπερπληθυσμού στις φυλακές, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση Conectas.

 

 

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Βραζιλία: Πυρκαγιά στην Κοπακαμπάνα

Το πυροσβεστικό σώμα στο Ρίο ντε Ζανέιρο προσπαθούσε χθες Παρασκευή να περιορίσει δασική πυρκαγιά σ’ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *