Αποκλείει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας o Κουβέλης

Αποκλείει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο Φώτης Κουβέλης. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης εμφανίστηκε απολύτως βέβαιος ότι η Βουλή δεν θα καταφέρει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την πορεία των πραγμάτων. Μεταξυ άλλων επισήμανε ότι το κόμμα του θα συνεχίσει να στηρίζει την αρνητική ψήφο.

«Εμείς επιμένουμε ότι η αρνητική μας ψήφος δεν είναι γενική και αόριστη. Έχει συγκεκριμένο πολιτικό περιεχόμενο», σημείωσε ο κ. Κουβέλης.

Κληθείς να σχολιάσει την παρέμβαση Στουρνάρα ο ίδιος ανέφερε: «Κατ ‘ εμέ η παρέμβαση του κυρίου Στουρνάρα είναι απαράδεκτη».

«Όλα όσα συμβαίνουν δημιουργούν ένα κλίμα εμφυλιοπολεμικό που δεν βοηθά κανέναν. Ούτε τη χώρα, ούτε τους πολίτες. Είναι απαράδεκτη και η παρέμβαση όλων στην Ευρώπη και ιδιαίτερα θεσμικών παραγόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.».

«Δεν θα γίνει καμία ενσωμάτωση με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ερωτώμενος αν κατέβει με το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές είπε τα εξής: «Εργαζόμαστε για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Δεν θα γίνει καμία ενσωμάτωση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα υπάρξει η πολιτική αυτοτέλεια της Δημοκρατικής Αριστεράς. Όλα θα αποφασιστούν μετά την εκλογή ή μη του Προέδρου της Δημοκρατίας. Προφανώς μια ενδεχόμενη πολιτική συνεργασία θα γίνει με κόμματα».

Ο Φώτης Κουβέλης κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του αποκάλυψε ότι θα είναι υποψήφιος στις εκλογές ως πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

«Δεν θα γυρίσουμε την Ελλάδα στο 1965.»

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απάντησε και για τις τελευταίες δηλώσεις του περί αποστασίας.. «Είπα δεν θα θεωρήσω αποστάτη, αλλά είπα ότι η κοινοβουλευτική ομάδα ομόφωνα πήρε κάποια απόφαση να μην ψηφίσουμε πρόεδρο.. αυτό το απέκρυψαν. Ερωτήθηκα αν παρά την απόφαση, κάποιος ψηφίσει. Τότε είπα δεν θα τον θεωρήσω ούτε θα το πω αποστάτη..Δεν θα γυρίσουμε την Ελλάδα στο 1965… Οι ερμηνείες που έδωσαν ορισμένοι. είναι σκοπούμενη…».

About kymaeditor

Check Also

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Μεσαρά Κρήτης – Ολονύχτια ήταν η μάχη με τις φλόγες

Ολονύχτια ήταν η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *