Αποκλεισμένα από το επίδομα ανεργίας 1.172.817 άτομα

Στην Ελλάδα της κρίσης μπορεί να υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο άνεργοι, ωστόσο στη συντριπτική τους  πλειοψηφία τους τα άτομα που είναι χωρίς δουλειά και είναι εγγεγραμμένα ως μακροχρόνια άνεργοι, δεν λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ, που  είναι αποκαλυπτικά για τον εφιάλτη που ζουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες ανέργων στη χώρα μας, το 90% των ανέργων δεν παίρνει επίδομα ανεργίας,  λόγω των αυστηρών περιορισμών που θέτει η νομοθεσία.

Πρόκειται για μία σειρά από προϋποθέσεις που σχετίζονται με τον ελάχιστο αριθμό ημερομισθίων που πρέπει να έχει ο άνεργος τα τελευταία χρόνια και άλλους όρους, οι οποίοι στη χώρα μας – εξαιτίας των πρωτόγνωρων διαστάσεων που προσέλαβε η κρίση – λειτουργούν αποτρεπτικά προκειμένου μεγάλες κατηγορίες ανέργων να ενταχθούν στους δικαιούχους του επιδόματος.

Ειδικότερα, στην χώρα μας είναι αποκλεισμένοι από το επίδομα 1.172.817, όπερ σημαίνει ότι λιγότερο από το 10% των ανέργων ή 102.026 άτομα λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ. Παράλληλα, το πρόσθετο επίδομα των 200 ευρώ το μήνα λαμβάνει μόλις το 1,5% του συνόλου των εγγεγραμμένων μακροχρόνια ανέργων.

Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα ανεργίας είναι 360 ευρώ το μήνα, ενώ αν ο δικαιούχος έχει προστατευόμενα μέλη το επίδομα προσαυξάνεται για καθένα από αυτά κατά 10%.

 

About kymaeditor

Check Also

Σε 24 δόσεις, αντί 12, μπορούν πλέον να ρυθμίζονται οι οφειλές στον e-ΕΦΚΑ

Σε 24, αντί 12 που ίσχυε μέχρι σήμερα, αυξάνονται οι μηνιαίες δόσεις των υπό ρύθμιση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *