Απολογισμός έργου από Μιχαλολιάκο-Ερωτηματικό το αν θα παραμείνει δημοτικός σύμβουλος

Από την Δευτέρα 1η Σεπτέβρη ο Βασίλης Μιχαλολιάκος παραδίδει τα κλειδιά του Δήμου στον Γιάννη Μώραλη και με αφορμή την θητεία του στο δημαρχιακό θώκο προχώρησε την Τετάρτη σε απολογισμό του έργου του παραθέτοντας συνέντευξη Τύπου. Στις δηλώσεις του ωστόσο ήταν αινιγματικός αναφορικά με το εάν θα συνεχίσει να είναι ακόμα δημοτικός σύμβουλος, υπογράμμισε  ότι θα παραμείνει επικεφαλής του συνδυασμού του «Μας Ενώνει ο Πειραιάς».ενώ  απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.


Ο κ. Μιχαλολιάκος εξέφρασε τη βαθιά του ευγνωμοσύνη προς τον πειραϊκό λαό, που για 25 συνεχόμενα χρόνια τον τίμησε όσο ποτέ κανέναν άλλο πολιτικό, εκλέγοντάς τον είτε βουλευτή, είτε δήμαρχο. Επίσης, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους και τους στενούς του συνεργάτες στον δήμο και τόνισε ότι φεύγει με το κεφάλι ψηλά, «γεμάτος ευγνωμοσύνη και αγάπη».

“Έτρεξαν” 129 έργα” 

Σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του «έτρεξαν» 129 έργα, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 100 εκατ. ευρώ. Δήλωσε ότι αυτήν τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη έργα ανάπλασης σε ολόκληρο το επιλιμένιο μέτωπο, αναφέρθηκε δε στο Πάρκο Δηλαβέρη, που το χαρακτήρισε το ωραιότερο της Ελλάδας, ενώ μιλώντας για την κοινωνική πολιτική και τον εθελοντισμό του δήμου, είπε ότι όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρξε κανένα πολίτης στον Πειραιά χωρίς στέγη και τροφή.

Επανέλαβε, ακόμη ότι δεν πρόκειται να φύγουν τα δικαστήρια από το κέντρο της πόλης.

Αναφερόμενος στο χρέος του δήμου που έχει υπό τη μορφή δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών, είπε ότι η δημοτική Αρχή επί θητείας του, πέτυχε μια θεαματική διαχείριση, καθώς κατάφερε να το μειώσει από τα 140 εκατ. ευρώ στα 130 εκατ. ευρώ. Τόνισε ότι ο δήμος στη διάρκεια των 3,5 σκληρών χρόνων των μνημονίων, κατάφερε να πληρώσει 37.522.095 ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών, που αφορά τοκοχρεολύσια συν κεφάλαιο και ότι υπήρξε διευθέτηση ολόκληρου του δανείου με επιμήκυνση εξόφλησης.

Ο απερχόμενος δήμαρχος Πειραιά είπε ότι όλα αυτά επιτεύχθηκαν στη διάρκεια δραματικής μείωσης της επιχορήγησης του δήμου από το κράτος, καθώς οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι που έπαιρνε ο δήμος το 2007 ήταν 34.535.551 ευρώ και το 2014 15.736.488 ευρώ, δηλαδή μείωση 60%.

Ο Βασ. Μιχαλολιάκος ευχήθηκε το δημιουργικό έργο στον Πειραιά να συνεχιστεί και στα επόμενα πέντε χρόνια και πρόσθεσε ότι αυτός και οι συνεργάτες του θα είναι απολύτως υποστηρικτικοί.
Αναφερόμενος στην ορκωμοσία του νέου δημάρχου, Γιάννη Μώραλη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη παραβρεθεί και είπε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα είναι δημοτικός σύμβουλος. Υπογράμμισε ότι θα είναι επικεφαλής του συνδυασμού του που έχει πολύ αξιόλογους και ικανούς ανθρώπους και οι οποίοι μπορεί να λειτουργήσουν την παράταξη και χωρίς αυτόν στο δημοτικό συμβούλιο. Πρόσθεσε δε ότι θα γίνουν επιτροπές αυτού του συνδυασμού σε κάθε γειτονιά του Πειραιά και ομάδες με κάθε θεματική δραστηριότητα.

About kymaeditor

Check Also

ΠΕ Αττικής: Πορεία υλοποίησης έργων σε Κύθηρα-Αντικύθηρα

Τα έργα υποδομών και ανάπτυξης που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής στο Δήμο Κυθήρων – …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *