Αποφυλακίζεται (και) ο Αναστάσιος Πάλλης

Με την καταβολή εγγύησης 500.000 ευρώ και τον όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αποφυλακίζεται, μετά τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, και ο επιχειρηματίας Αναστάσιος Πάλλης . Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών  διέταξε την άρση της προσωρινής του κράτησης του για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της τράπεζας FBB.

Ο επιχειρηματίας, άλλοτε στενός συνεργάτης του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, προφυλακίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο για την εμπλοκή του στην υπόθεση των ζημιογόνων, κατά την κατηγορία, δανειοδοτήσεων της τράπεζας.

Οι δικαστές του Συμβουλίου, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση που εισηγήθηκε την απόρριψη αιτήματος αποφυλάκισης του επιχειρηματία και την περαιτέρω κράτηση του, έκριναν πως ο Αναστάσιος Πάλλης μπορεί να βγει από την φυλακή, καθώς δεν είναι ύποπτος φυγής και ούτε ύποπτος για την διάπραξη νέων αδικημάτων με την καταβολή χρηματικής εγγύησης και τον όρο της απαγόρευσης εξόδου.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Αν. Πάλλης παραδόθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στις Αρχές, καθώς σε βάρος εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης. Ο επιχειρηματίας ήταν καταζητούμενος για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα στην υπόθεση δανείων ύψους 5,8 εκατομμυρίων ευρώ που είχε λάβει από την τράπεζα FBB συμφερόντων του εφοπλιστή Ρέστη. Το δεύτερο ένταλμα αφορούσε στην κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής για τα όπλα που κατέσχεσαν οι αρχές στο σπίτι του και στις εγκαταστάσεις του πολεμικού του μουσείου που διατηρεί στη Βάρη.

Σε βάρος του επιχειρηματία, εκκρεμεί επίσης δικογραφία για κακουργηματικές κατηγορίες, μετά από καταγγελία Βρετανού πρώην συνεργάτη του περί αρπαγής που ενεργούσαν κατ΄εντολή του Αναστάσιου Πάλλη.

 

 

About kymaeditor

Check Also

Πτώση οχήματος στη θάλασσα στη Σαλαμίνα

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή της Σαλαμίνας ενημερώθηκε για την ύπαρξη Ι.Χ.Ε. οχήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *