“Απόλυτη προτεραιότητα για την Περιφέρεια ο επανασχεδιασμός της αντιπλημμυρικής θωράκισης»

Σύσκεψη για  την αντιπλημμυρική προστασία του Πειραιά πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά. Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, εξέφρασε την ανάγκη να γίνει ολοκληρωμένη μελέτη για αντιπλημμυρική προστασία όλων των δήμων του Πειραιά, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

“Ο επανασχεδιασμός της αντιπλημμυρικής θωράκισης αποτελεί θέμα απόλυτης προτεραιότητας για την περιφέρεια» τόνισε χαρακτηριστικά.  Ο κ. Γαβρίλης είπε ακόμα ότι θα ζητηθεί από την ΕΥΔΑΠ να γίνει άμεσα έλεγχος της κατάστασης των υφιστάμενων αγωγών, με προτεραιότητα στην Παλαιά Κοκκινιά.

 

Ποιοι ήταν παρόντες

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος και Υποδομών Βασιλική Λάσκαρη, οι δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρετάκος, ο αντιδήμαρχος Κορυδαλλού Ιωάννης Σούλης, ο δημοτικός σύμβουλος Περάματος ως εκπρόσωπος του δημάρχου, Αναστάσιος Κεφεριάν, περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωπος του ΟΛΠ.

Οι δήμαρχοι τόνισαν την ανάγκη να υπάρξει συνολική αντιπλημμυρική μελέτη με ταυτόχρονη αξιολόγηση των δυνατοτήτων των βασικών αγωγών της περιοχής, στον Κηφισό και κάτω από την οδό Θηβών, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη να ασκηθεί συντονισμένη πίεση προς την κυβέρνηση για να δοθούν αποζημιώσεις εγκαίρως και να περιληφθούν ιδιωτικοί και κοινόχρηστοι χώροι σε αυτές.

Μώραλης: “Οφείλουμε όλοι οι δήμοι να συνεργαστούμε”
Μετά τη σύσκεψη ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ανέφερε για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τις πρόσφατες πλημμύρες ότι δεν είναι θέμα καθαρισμού των φρεατίων αλλά ευρύτερων αντιπλημμυρικών έργων σε διαδημοτικό επίπεδο.

«Οφείλουμε όλοι οι δήμοι να συνεργαστούμε με την περιφέρεια, να μελετήσουμε γιατί δημιουργούνται προβλήματα και να προχωρήσουμε με ευρεία σύνθεση σε αντιπλημμυρικά έργα. Δυστυχώς, αν το προσεχές διάστημα συμβούν ίδια σε ένταση καιρικά φαινόμενα, θα έχουμε παρόμοιες καταστάσεις», τόνισε.

About kymaeditor

Check Also

Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας: Κλειστά ΚΕΠ λόγω ανακαίνισης

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας  ενημερώνει τους πολίτες ότι στο πλαίσιο του έργου «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΕΠ» που …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *