Απόλυτη συνεργασία ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ. ζητά ο Λοβέρδος

Η ενδοκυβερνητική κόντρα που έχει ξεσπάσει, μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή το μισθολόγιο στο Δημόσιο, βρέθηκε στο επίκεντρο των δηλώσεων του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος πήρε τη θέση για την «σύρραξη».

«Το ΠΑΣΟΚ έχει δίκιο, κάθε ενέργεια προϋποθέτει συνεννόηση και συνεργασία. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συνεργάσιμοι» δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και ο υπουργός Παιδείας.

 «Όπου αυτό δε συμβαίνει, παράγονται άχρηστες τριβές ενώ έχουμε μπροστά μας ένα κρίσιμο τρίμηνο μέχρι την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Πρέπει να είμαστε σε απόλυτη συνεργασία» σημείωσε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε: «Συνεργαζόμαστε με τη Ν.Δ. όχι από πολιτική επιλογή αλλά ως κυβέρνηση εθνικής ευθύνης».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κόψει κάθε γέφυρα για συνεργασία»

Για το ενδεχόμενο προεκλογικών και μετεκλογικών συνεργασιών του ΠΑΣΟΚ με άλλα κόμματα, ο κ. Λοβέρδος απέκλεισε συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κόψει κάθε γέφυρα για συνεργασία. Συνεργάζεσαι με αυτόν που έχει πρόθεση συνεργασίας και όχι με κάποιον ο οποίος δεν αποδέχεται τίποτε» υπογράμμισε.

«Σωστά ο κ. Φορτσάκης ανέλαβε πρωτοβουλία»

Ο κ. Λοβέρδος έκανε σχετική παρέμβαση και για το θέμα της κατάληψης στο κεντρικό κτήριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, τονίζοντας:  «Σωστά ο κ. Φορτσάκης ανέλαβε πρωτοβουλία. Η εταιρεία δεν είναι για τη φύλαξη του πανεπιστημίου αλλά της Πρυτανείας, όπου πριν κάποια χρόνια καταστράφηκαν πίνακες. Ήταν μια επιβεβλημένη ενέργεια, για να μην ξαναγίνουν αυτά» είπε ο υπουργός παιδείας», ενώ σχετικά με τις χθεσινές καταγγελίες της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, χαρακτήρισε τον κ. Φορτσάκη «συνήγορο της κυβέρνησης» ο κ. Λοβέρδος σχολίασε: «Δεν ευσταθούν τα όσα είπε η κ. Κωνσταντοπούλου για τον κ. Φορτσάκη, η κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη συνηγόρων. Η κυβέρνηση έχει ανάγκη από συνομιλητές».

Για τα ΙΕΚ που έχουν χρέη

Τέλος, αναφορικά με το θέμα των ΙΕΚ στη χώρα που έχουν χρέη προς το δημόσιο ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε: «Υπάρχουν επιχειρηματίες στον τομέα της εκπαίδευσης που χρωστάνε 140 εκατομμύρια στο ΙΚΑ και συνεχίζουν να κάνουν διαφημίσεις στην τηλεόραση ενώ στέλνουν επιστολές στον πρωθυπουργό και βάλλουν εναντίον μου. Υπήρξε περίπτωση που κάποιος εμφάνισε τον καφετζή της σχολής του ως υπεύθυνο προκειμένου να αποφύγει τις ασφαλιστικές του εισφορές.

Φεσώνουν το ΙΚΑ και με αυτά τα λεφτά κάνουν διαφήμιση στην τηλεόραση. Δηλαδή, το ΙΚΑ πληρώνει την τηλεοπτική τους καμπάνια. Δεν υποχωρώ πουθενά σ’ αυτό το θέμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

About kymaeditor

Check Also

( Άλλη μία ) Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την οπαδική βία

Έκτακτη σύσκεψη θα συγκληθεί σήμερα, Σάββατο (9/12) στο Μέγαρο Μαξίμου, με θέμα την οπαδική βία, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *