Από αύριο η λεωφορειακή γραμμή Χ80 με αυξημένες στάσεις στον Πειραιά.

Ο ΟΑΣΑ σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά προχώρησε σε επανασχεδιασμό και δημιουργία νέων στάσεων σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος του Πειραιά για τη λεωφορειακή γραμμή Χ80 «Πειραιάς – Ακρόπολη – Σύνταγμα Express».Η γραμμή συνδέει τον τερματικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Πειραιά (Ακτή Ξαβερίου και Ακτή Μιαούλη), με την Ακρόπολη, το κέντρο της Αθήνας και την πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι 10 από τις 16 στάσεις της γραμμής Χ80 είναι στον Πειραιά και σημειώνεται ότι «στόχος της δημοτικής Αρχής είναι η αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων για την προσέλκυση τουριστών και την παραμονή των επισκεπτών της κρουαζιέρας στην πόλη. Το νέο δρομολόγιο έχει πλέον ως κύρια κατεύθυνση το παραλιακό μέτωπο της πόλης και το εμπορικό κέντρο. Οι νέες στάσεις επιλέχθηκαν με γνώμονα την ανάδειξη τουριστικά ελκυστικών σημείων του Πειραιά».

Ταυτόχρονα υπάρχει ανταπόκριση της γραμμής Χ80 με την κυκλική λεωφορειακή γραμμή 904, που συνδέει την Πειραϊκή χερσόνησο με την πλατεία Καραϊσκάκη.

Στη διαδρομή προς Αθήνα οι στάσεις του Χ80 στον Πειραιά είναι η υπάρχουσα στάση στην αφετηρία, ο ΟΛΠ, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Πασαλιμάνι και η Καστέλλα – Μικρολίμανο. Στη διαδρομή προς Πειραιά περιλαμβάνονται οι στάσεις Στάδιο Καραϊσκάκη, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, ΟΛΠ, αφετηρία.

Η λεωφορειακή γραμμή Χ80 ξεκινάει τη λειτουργία της αύριο, Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

About kymaeditor

Check Also

Απαγόρευση θαλάσσιας κυκλοφορίας σε περιοχές αρμοδιότητας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά

Από το Γραφείο Γενικής Αστυνομίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ανακοινώνεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *