Από Μ. Δευτέρα ενεργοποιεί ο ΟΑΕΔ τις αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε την υποβολή αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για τη Δευτέρα  6 Απριλίου και αφορά την κάλυψη 32.000 θέσεων πεντάμηνης απασχόλησης στους δήμους όλης της χώρας.

Η διάρκεια υποβολής των αιτήσεων θα  λήξει στις 21 Απριλίου  και στη συνέχεια θα αναρτηθούν προσωρινοί πίνακες ωφελούμενων με βάση την προβλεπόμενη  μοριοδότηση.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται , αποκλειστικά διαδικτυακά , στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο «καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων».

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαδικτυακά, στα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ με υπαγωγή σε  μια από τις παρακάτω κατηγορίες:

* Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών,  είναι επίσης εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

* Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών .

* Εγγεγραμμένοι ως μακροχρόνια άνεργοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

*Ανεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους όπως αυτά αναλύονται στο Παράρτημα II της Δημόσιας Πρόσκλησης.

* Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.

 

σύμφωνα με την προκήρυξη θα τηρηθούν κριτήρια κατάταξης : α) το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, β) το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, γ) το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, δ) την ηλικία και ε) τον αριθμό των ανήλικων τέκνων.

 

Οι προβλεπόμενες αποδοχές θα κυμαίνονται από 431,75 ευρώ τον μήνα , έως 495,25 ευρώ τον μήνα .

About kymaeditor

Check Also

Σύλληψη 52χρονου που εξαπατούσε μέσω πλαστών εγγράφων χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λαμβάνοντας δάνεια

Συνελήφθη,  στη Νέα Ιωνία, κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών και μετά από επισταμένες αναζητήσεις από αστυνομικούς του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *