Από πού θα προκύψει η επαναστατική ρήξη;

Σχόλιο του Παναγιώτη Γεννηματά με αφορμή την συνέντευξη του πρώην υπουργού, κ. Αλέκου Παπαδόπουλου, στην Καθημερινή της Κυριακής, όπου μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός μίλησε  για τη συγκρότηση ενός νέου πόλου απέναντι σε όλο το λαϊκιστικό σύστημα.

«Με τόλμη, όπως πάντα, και εναργή πολιτική συνείδηση ο καλός μου φίλος Αλέκος Παπαδόπουλος εξέπεμψε τις επικαιροποιημένες απόψεις του. Καίριες και βαρύνουσες… με μία όμως παρατήρηση: Υποτιμάται, δυστυχώς, (και τούτο από την εύλογη αγανάκτηση…) η οργανική σχέση του λαϊκισμού ως διακομματικής τακτικής/συμπεριφοράς/λόγου με την μεταπολιτευτική διάρθρωση της ελληνικής κοινωνίας.

Μια κοινωνία & οικονομία “χαμηλών υπηρεσιών” και κατά 80% μικρο-μικροαστικοποιημένη μόνο με το όργανο αυτού που λέγεται λαϊκισμός μπορεί πολιτικά να αναπαράγεται και να “αυτοδιαχειρίζεται”! Από που, λοιπόν, θα προκύψει η επαναστατική ρήξη; Από τους… εφοπλιστές;!!! Από τους πνέοντες τα λοίσθια βιομηχάνους;!!! ‘

Από τους ανύπαρκτους επιχειρηματίες μεσο-μεγαλοαγρότες; Από τους εργολάβους των εφημέρων συμφερόντων (να πάρουμε το συμβόλαιο και βλέπουμε..); Από τους ελεύθερους επαγγελματίες χωρίς φορολογική δήλωση; Κοινό ζούμε τον πόνο, με τον Αλέκο, από το 1993».

About kymaeditor

Check Also

Εμπορευματοκιβώτια: Βουτιά σημειώνουν οι τιμές μεταφοράς

Κατακόρυφη βουτιά έχουν καταγράψει οι τιμές μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων οι οποίες λόγω της ύφεσης, της επάρκειας αγαθών και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *