
Η απώλεια γεύσης είναι η πιο συνηθισμένη διαταραχή της γεύσης. Ένα άτομο μπορεί επίσης να πάσχει από υπογευσία (μειωμένη ικανότητα διάκρισης γλυκών, πικρών, ξινών, αλμυρών γεύσεων ή αγευσία (αδυναμία διάκρισης γεύσης). Μπορεί τέλος να αναγνωρίζει λάθος μια γεύση ή να αντιλαμβάνεται άσχημη γεύση σε μια ουσία που κανονικά είναι ευχάριστη. Η γεύση ανήκει στο χημικό αισθητήριο σύστημα. Η διαδικασία ξεκινά όταν μικροσκοπικά μόρια που απελευθερώνονται από τις ουσίες διεγείρουν ειδικά κύτταρα στο στόμα. Αυτά τα ειδικά αισθητικά κύτταρα μεταβιβάζουν το μήνυμα με νεύρα στον εγκέφαλο όπου αναγνωρίζονται συγκεκριμένες γεύσεις. Τα γευστικά κύτταρα αντιδρούν στα φαγητά και τα ποτά. Αυτά τα […]
Πηγη: Ιατρικα Νεα