Απώλεια γεύσης: Πού οφείλεται και πώς αποκαθίσταται

Απώλεια γεύσης: Πού οφείλεται και πώς αποκαθίσταται

Η απώλεια γεύσης είναι η πιο συνηθισμένη διαταραχή της γεύσης. Ένα άτομο μπορεί επίσης να πάσχει από υπογευσία (μειωμένη ικανότητα διάκρισης γλυκών, πικρών, ξινών, αλμυρών γεύσεων ή αγευσία (αδυναμία διάκρισης γεύσης). Μπορεί τέλος να αναγνωρίζει λάθος μια γεύση ή να αντιλαμβάνεται άσχημη γεύση σε μια ουσία που κανονικά είναι ευχάριστη. Η γεύση ανήκει στο χημικό αισθητήριο σύστημα. Η διαδικασία ξεκινά όταν μικροσκοπικά μόρια που απελευθερώνονται από τις ουσίες διεγείρουν ειδικά κύτταρα στο στόμα. Αυτά τα ειδικά αισθητικά κύτταρα μεταβιβάζουν το μήνυμα με νεύρα στον εγκέφαλο όπου αναγνωρίζονται συγκεκριμένες γεύσεις. Τα γευστικά κύτταρα αντιδρούν στα φαγητά και τα ποτά. Αυτά τα […]

Πηγη: Ιατρικα Νεα

About kymaeditor

Check Also

Στάσεις εργασίας στο Ασκληπιείο Βούλας στις 23-24-25 Ιουνίου

Με αιχμή τα προβλήματα υποστελέχωσης (αναφέρουν ότι κατά μέσο όρο οφείλονται 50 ρεπό ανά νοσηλευτή/τρια), …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *