Αρβανιτόπουλος: Ενίσχυση θετικών επιστημών και των “παραγωγικών” σχολών

Την ενίσχυση των θετικών επιστημών και των «παραγωγικών σχολών» επέλεξε το υπουργείο Παιδείας, όπως δήλωσε ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, με αφορμή την ανακοίνωση του αριθμού εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.

«Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που εξασφαλίζει ανταγωνιστικό ανθρώπινο δυναμικό σε Ελλάδα και Ευρώπη. Για να μπορέσει αυτή η χώρα σταματήσει να “παράγει” ανέργους πτυχιούχους, ή πτυχιούχους χωρίς δεξιότητες και επάρκεια.  Για να δώσουμε την δυνατότητα στη νέα γενιά, σε κάθε νέα γενιά, να πολλαπλασιάζει τους εθνικούς πόρους, εξασφαλίζοντας ευκαιρίες ζωής και στη χώρα ανάπτυξη» αναφέρει στη δήλωσή του ο υπουργός Παιδείας.

Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων υπάρχει μικρή αύξηση του συνολικού αριθμού εισακτέων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ καθώς από τους 69.398 (το 2013), ο αριθμός των εισακτέων έφτασε για φέτος τους 70.305 (2014), αύξηση, δηλαδή, της τάξης του 1,50%.

About kymaeditor

Check Also

Πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας εκπαιδευτικών – Βασικό αίτημα η άμεση μονιμοποίηση νεοδιόριστων

Πανελλαδική κινητοποίηση πραγματοποιούν σήμερα Παρασκευή 13-1-2023 οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα Δ.Ο.Ε.– Ο.Λ.Μ.Ε. θα πραγματοποιήσουν τρίωρη διευκολυντική στάση …