Προτάσεις για την αρχιτεκτονική ανάδειξη του Μητροπολιτικού Πειραιά από το ΕΜΠ στην Πινακοθήκη.

Με μία εντυπωσιακή παράθεση σχεδίων και προτάσεων που επεξεργάστηκαν την τελευταία δεκαπενταετία θα τιμήσει τον Πειραιά το ΕΜΠ με περισσότερες από 70 εργασίες έχουν ως πεδίο εφαρμογής ή έρευνας τον Πειραιά. Με τον Πειραιά να έχει τη διευρυμένη γεωγραφική και διοικητική έκταση που του αρμόζει η έκθεση αφορά ολόκληρη την πειραϊκή μητροπολιτική περιφέρεια που εκτείνεται από το ανατολικό όριο του Κηφισού ποταμού και την ακτή του Νέου Φαλήρου ως το δυτικό όριο των λοφοσειρών του Περάματος και του Στενού της Σαλαμίνας, και το βόρειο των νταμαριών του Κορυδαλλού και του Ελαιώνα στον Ρέντη, την ευρεία πολεοδομική περιφέρεια με πληθυσμό μισού εκατομμυρίου κατοίκων.

Οι εργασίες των φοιτητών του ΕΜΠ επεξεργάζονται προτάσεις και τοποθετούν τον Πειραιά στο κέντρο της συζήτησης, αναδεικνύοντας κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον δημόσιο χώρο και τα δημόσια κτίρια, τα μνημεία της πόλης, την κατοικία και τις υποδομές πρόνοιας, τις μεταφορικές υποδομές, τον ρόλο του λιμανιού, το μέλλον του λιμένα της κρουαζιέρας και του εμπορικού λιμένα, της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας κ.ά.

Ο πλούτος των ιδεών και των προτάσεων που γεννήθηκε στα σχεδιαστήρια, τα αμφιθέατρα και τα εργαστήρια της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών εκτίθεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, στο αποκαταστημένο νεοκλασικό μέγαρο του Παλαιού Ταχυδρομείου (Οδός Φίλωνος 29). Τα εγκαίνια είναι αύριο Κυριακή στις 19.30 μ. μ. και θα διαρκέσει ως τις 6 Ιουνίου 2015.

Μία πολύ ενδιαφέρουσα δράση με τον Πειραιά στο επίκεντρο αλλά και σοβαρά ερωτήματα να απαντηθούν. Αν η εικόνα του Πειραιά μεταβλήθηκε καθόλου προς το καλύτερο αυτή τη δεκαπενταετία της έρευνας των τόσων Πρωθυπουργών(ενίοτε βουλευτών Πειραιά) και των αντίστοιχων Δημάρχων(κατά κύριο λόγο μη κατοίκων Πειραιά) και βέβαια αν θα εφαρμοστούν αυτές οι φωτεινές προτάσεις!

About kymaeditor

Check Also

Μέχρι τις 8/12 συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι

Έως τις 8 Δεκεμβρίου θα συνεχίσουν οι δικηγόροι την αποχή, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *