«Ασπίδα» κατά του καρκίνου και του εμφράγματος τα φρούτα

 Η κατανάλωση φρούτων (περίπου πέντε μερίδες)  αποτελούν ανέκαθεν σημαντικό όπλο κατά του καρκίνου και του εμφράγματος, ωστόσο νέα βρετανική μελέτη έδειξε ότι τελικά οι μερίδες πρέπει να είναι περισσότερες, τουλάχιστον για όποιον θέλει να ζήσει πολλά χρόνια.

Επιστήμονες από το University College London διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση όχι πέντε αλλά επτά μερίδων φρούτων και λαχανικών τη μέρα ενισχύει σημαντικά τη μακροζωία, καθώς μειώνει κατά 25% τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο, κατά 35% τον κίνδυνο θανάτου από καρδιολογικά προβλήματα και κατά 42% και τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου γενικότερα.

Σύμφωνα με την επιστημονική έκθεση, στις μερίδες αυτές δεν πρέπει να περιλαμβάνονται κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά ή συσκευασμένα σε κονσέρβες, καθώς τα συντηρητικά που περιέχουν καταργούν τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Σύμφωνα με τη βασική συντάκτρια της επιστημονικής έκθεσης, δρ Oyinlola Oyebode, «η επίδραση της καθημερινής κατανάλωσης επτά μερίδων φρούτων και λαχανικών είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Το μήνυμα είναι σαφές και δείχνει ότι όσο περισσότερες μερίδες τρώει κανείς τόσο περισσότερα χρόνια θα ζήσει», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, οι επιστήμονες τονίζουν ότι θα πρέπει να γίνει και η σχετική αλλαγή στην επίσημη οδηγία που υπάρχει εδώ και χρόνια για την κατανάλωση πέντε μερίδων φρούτων και λαχανικών τη μέρα, όμως σύμφωνα με τη Daily Mail κάποιοι πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο θα λειτουργήσει για πολλούς ανασταλτικά – κυρίως δε για εκείνους που δεν φτάνουν καν τις πέντε μερίδες τη μέρα.

About kymaeditor

Check Also

24ωρη παναττική απεργία των νοσοκομειακών γιατρών

Μπαράζ κινητοποιήσεων από σήμερα με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες των νοσοκομειακών γιατρών, οι οποίοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο για …