Αστυνομικός τραυματίστηκε από μετανάστες στη Μυτιλήνη.

Έκρυθμη  είναι η κατάσταση στο Κέντρο Ταυτοποίησης Μεταναστών στη Μόρια μετά τον τραυματισμό γυναίκας αστυνομικού που ποδοπατήθηκε από μετανάστες στην προσπάθεια τους να εισέλθουν ταχέως στο κέντρο.

Η αστυνομικός τραυματίσθηκε στον αυχένα και στο χέρι και μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Το σοβαρό περιστατικό συνέβη χθες στις 10 το βράδυ και επιβεβαιώνει την  οξυμένη κατάσταση που επικρατεί στο νησί.

Μέσα και έξω από το χώρο του στρατοπέδου όπου στεγάζεται το κέντρο ταυτοποίησης υπολογίζεται ότι έχουν καταφύγει τουλάχιστον 2.000 παράτυποι μετανάστες και οι εντάσεις είναι συνεχείς.

Το σοβαρό επεισόδιο με τον τραυματισμό της αστυνομικού έγινε την ώρα της ταυτοποίησης. Η αστυνομικός είχε βάρδια και είχε αναλάβει να τακτοποιήσει μετανάστες στους λυόμενους οικίσκους.

Περίπου εκατόν πενήντα άτομα παρακάμπτοντας τις ουρές μπήκαν στο στρατόπεδο, επικράτησε σύγχυση και πάνω στα συνωστισμό τραυματίσθηκε η αστυνομικός .

Πραγματικά θα μπορούσε το υπουργείο να διευκολύνει την κατάσταση με  ενίσχυση των δυνάμεων της αστυνομίας και του λιμενικού που προσπαθούν αμέτρητες ώρες και κάτω από αντίξοες συνθήκες να ελέγξουν τα πράγματα. Την ίδια ώρα που όχι μόνο νυν αλλά και τέως υπουργοί και βουλευτές περιστοιχίζονται από τέσσερις ή πέντε αστυνομικούς ανά βάρδια σε ρόλο προσωπικής ασφάλειας. Αλλά όπως αντιλαμβάνεται κανείς, είναι αμφίδρομο το όφελος γιαυτό και το θέμα δεν το θίγει ούτε η αστυνομία ούτε η Βουλή.

About kymaeditor

Check Also

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ

Σε «απεργιακό κλοιό» θα βρεθεί η χώρα την Τετάρτη 17 Απριλίου λόγω της 24ωρης πανελλαδικής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *