Αυξάνει τη δύναμη του το Λιμενικό Σώμα- “Προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα χωρίς εξαιρέσεις” το μήνυμα Δρίτσα

Αυξάνει τη δύναμη του το Λιμενικό Σώμα αφού παραλαμβάνει νέο περιπολικό σκάφος Θαλάσσιας Επιτήρησης. “Προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα χωρίς εξαιρέσεις’ το μήνυμα του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας, Θεόδωρου Δρίτσα που έδωσε το παρών την Παρασκευή στην τελετή παραλαβής στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Ναυτιλίας, στον Πειραιά των έξι Παράκτιων Περιπολικών Σκαφών θαλάσσιας επιτήρησης, που θα διατεθούν για κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών του Λιμενικού Σώματος.

Εκτός του κ. Δρίτσα, στην τελετή παραβρέθηκαν ο Πρέσβης της Κροατίας, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ., Αθανάσιος Αθανασόπουλος και εκπροσώποι της αναδόχου εταιρείας «MONTMONTAZA – GREBEN d.o.o.».

13.387.998 ευρώ το ποσό της αγοράς

Η συγκεκριμένη αγορά των έξι Παράκτιων Περιπολικών Σκαφών Θαλάσσιας Επιτήρησης συγχρηματοδοτήθηκε κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και κατά 25% από εθνικούς πόρους, ενώ το συνολικό ποσό της ανέρχεται στα δεκατρία εκατομμύρια τριακόσιες ογδόντα επτά χιλιάδες και εννιακόσια ενενήντα οκτώ (13.387.998,00) ευρώ.
Η παραλαβή αυτή συνδράμει στην κεντρική στόχευση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και την ισχυροποίηση της φύλαξης των συνόρων της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τις διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις.
Τα Περιπολικά Σκάφη Θαλάσσιας Επιτήρησης είναι τύπου «POB – 24G», φέρουν δύο κύριες μηχανές τετράχρονες ιπποδύναμης 2 x 1600 hp και πετρελαιοκίνητες, νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας,το ολικό τους μήκος είναι 24,70μ. και το πλάτος τους 6,00μ., ενώ θα έχουν μέγιστη ταχύτητα τους 30 κόμβους σε ήρεμη θάλασσα με το 100% του φόρτου. Τα εν λόγω σκάφη, επίσης, έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς 25 ατόμων, ενώ οι χώροι ενδιαιτήσεων δύνανται να φιλοξενήσουν πλήρωμα επτά ατόμων.

Δηλώσεις Θ. Δρίτσα

Στη σύντομη ομιλία του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Θοδωρής Δρίτσας, τόνισε την προτεραιότητα στον κοινωνικό ρόλο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις, αλλά και στην υποστήριξη του νησιώτη και του ‘Ελληνα ψαρά. Παρότρυνε τον Κυβερνήτη και το πλήρωμα του νέου σκάφους να σταθούν κοντά στον κάτοικο των ακριτικών μας νησιών και των συνοριακών περιοχών της χώρας, τονίζοντας ότι ο άνθρωπος ήταν και παραμένει η θεμελιώδης αξία και το κυρίαρχο στοιχείο των πολιτικών και πολιτιστικών μας αξιών.
Ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός υπογράμμισε ότι, η νέα κυβέρνηση στοχεύει και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια από εδώ και στο έξης, κάθε αντίστοιχη παραγγελία να ενισχύει την ελληνική ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, η οποία και τεχνογνωσία και κατάλληλη εμπειρία διαθέτει, δηλώνοντας ότι τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα αποτελούν εργαλείο, για να δώσουμε ζωή στις ελληνικές επιχειρήσεις και στους Έλληνες εργαζομένους.
Κλείνοντας, ευχήθηκε στον Κυβερνήτη και στο πλήρωμα του νέου περιπολικού σκάφους, καλοτάξιδο, καλές θάλασσες και καλή επιτυχία στην αποστολή τους.

About kymaeditor

Check Also

Λευκάδα: Φωτιά σε ιστιοφόρο ανοιχτά της Νικιάνας – Σώος ο μοναδικός επιβαίνων

Φωτιά εκδηλώθηκε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, σε ιστιοφόρο  στη θαλάσσια περιοχή της Νικιάνας στη Λεύκαδα. Από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *