Αυξάνεται ραγδαία η φυματίωση στην Ελλάδα

Έντονη ανησυχία στον ιατρικό – και όχι μόνο- κόσμο έχουν προκαλέσει  τα ραγδαία κρούσματα φυματίωσης που έκαναν την εμφάνιση τους στη χώρα μας. Χαρακτηριστικό στοιχείο αποτελεί πως κρούσματα γενικής φυματίωσης εμφανίζονταν δύο με τρία ολόκληρη τη χρονιά και σήμερα εμφανίζονται δύο με τρία ανά εφημερία.

Η αδυναμία έγκαιρης εξεύρεσης δραστικών φαρμάκων και οι δυσχέρειες αντιμετώπισης των περιστατικών ανασφάλιστων ατόμων είναι δύο από τις βασικές αιτίες που η Ελλάδα κατέχει άλλη μία «μαύρη» πρωτιά μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο μέσος όρος ανθεκτικής φυματίωσης στις χώρες – μέλη είναι 1% ενώ ακόμη και η εκτός της Ε.Ε. Σερβία βρίσκεται στο 1,2%.

Ο πρόεδρος και τα μέλη της Εταιρείας Μελέτης Πνευμονοπαθειών και Επαγγελματικών Παθήσεων Θώρακος διοργανώνουν ημερίδα με θέμα την Φυματίωση στο ξενοδοχείο MET HOTEL, στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 12 Απριλίου, από τις 10.00 έως τις 14.00.

Λόγω της αλματώδους αύξησης των κρουσμάτων φυματίωσης, εκλεκτός καλεσμένος θα είναι ο Καθηγητής GB Migliori, Υπεύθυνος του τμήματος Φυματίωσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Π.Ο.Υ: Η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών υπονομεύει επικίνδυνα την αποτελεσματικότητα τους

Η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών υπονομεύει επικίνδυνα την αποτελεσματικότητά τους και αυξάνει τον κίνδυνο της μικροβιακής …