Αυξημένο ενδιαφέρον των επενδυτών για τον ΟΤΕ στη Βαρκελώνη

Αυξημένο ήταν το επενδυτικό ενδφιαφέρον για τον ΟΤΕ στη Βαρκελώνη, το πλαίσιο του παγκόσμιας εμβέλειας οικονομικού συνεδρίου για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών που διοργάνωσε η Morgan Stanley στην ισπανική πόλη όπου έδωσε το παρών και η διοίκηση του ΟΤΕ και είχε συνάντηση με στελέχη από περισσότερες από 45 επενδυτικές εταιρείες από όλο τον κόσμο.

Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, κάνοντας λόγο για βελτίωση του οικονομικού κλίματος μέσα από τη σταθεροποίηση & βελτίωση των βασικών KPIs (GDP, ανεργία, καταναλωτική δαπάνη).

Ο επικεφαλής του ΟΤΕ επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του Ομίλου για τη Ρουμανική αγορά, ενώ σε ό,τι αφορά το ποσοστό που κατέχει το Ρουμανικό Δημόσιο σημείωσε ότι αναμένει τις αποφάσεις της Ρουμανικής Κυβέρνησης. Αναφέρθηκε, επίσης, και στην περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης μέσω ενδεχόμενης εξαγοράς της Nova, διαδικασία που, υπενθυμίζεται, βρίσκεται στη φάση του due diligence.

Αναφορικά με το ποσοστό 10% του Ελληνικού Δημοσίου στον ΟΤΕ, όπως αναφέρθηκε, η Deutsche Telekom έχει το δικαίωμα της πρώτης προτίμησης, πιθανή πώληση δεν θα επηρεάσει τη δυναμική της εταιρείας, ενώ ο κύριος μέτοχος του ΟΤΕ φέρεται ευχαριστημένος από την πορεία και το management της εταιρείας.

Αναφορά, τέλος, έγινε και στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με τη Διοίκηση του ΟΤΕ να επαναλαμβάνει την πρόθεσή της να επιτευχθεί νέα συμφωνία στη βάση της προηγούμενης ΣΣΕ που διασφαλίζει την απασχόληση για το προσωπικό του ΟΤΕ με μειωμένο ωράριο εργασίας.

Όπως υπογραμμίστηκε, και καθώς η ανάγκη για περιορισμό του κόστους παραμένει επιτακτική, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μια σειρά επιδομάτων και προνομίων που προβλέπονταν από επιμέρους Επιχειρησιακές Συμβάσεις θα περικοπούν, ενώ για θέματα όπως πχ ο βασικός μισθός των νεοπροσλαμβανόμενων, θα ισχύουν πλέον τα δεδομένα της αγοράς.

About kymaeditor

Check Also

Σταθερές τιμές στο ψωμί ζήτησε ο Κ. Σκρέκας από τους αρτοποιούς

Σταθερές τιμές στο ψωμί ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, κατά τη διάρκεια της σημερινής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *