Αυστηρές συστάσεις Τσίπρα: “Οι συμπεριφορές μας θα κρίνουν την παραμονή μας στην κυβέρνηση”

Τα βουλευτικά αυτοκίνητα βρέθηκαν στο επίκεντρο των δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα στη δεύτερη μέρα της  συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που διεξήχθη στο Κεραμεικό. Στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους και έκανε αυστηρές συστάσεις προς όλα τα στελέχη , ζητώντας να προσέξουν τις συμπεριφορές του.  «Το πόσο θα μείνουμε στην εξουσία θα εξαρτηθεί και από τις συμπεριφορές μας στις θέσεις εξουσίας σημείωσε. Ερχόμαστε να ανατρέψουμε δομές και προνόμια» είπε μεταξύ άλλων.

«Αισθάνθηκα παρά πολύ άσχημα την προηγούμενη εβδομάδα, όταν έμαθα ότι σε μία συνεδρίαση της ΚΟ υπήρξαν βουλευτές που ανέδειξαν ότι είναι αδιανότητο και λαϊκισμός- λέει- διότι είμαστε φτωχοί βουλευτές εμείς του ΣΥΡΙΖΑ, να παίρνουμε 6.000 ευρώ αλλά να δίνουμε 300-400 από αυτά για το αυτοκίνητο», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.

Εφιστώντας την προσοχή σε όλους, τους προειδοποίησε ότι από ορισμένες λεπτομέρειες διαμορφώνεται κλίμα για το «αν είμαστε ή δεν είμαστε σαν τους άλλους», προσθέτοντας ότι δεν μπορεί «όταν είναι στην πλάτη μας κάτι να το θεωρούμε λαϊκισμό και όταν αφορά την κοινωνία να είναι λαϊκή πολιτική».

«Το κόμμα πρέπει να συζητά ανοιχτά»

Αναφερόμενος στα εσωτερικά ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι το κόμμα πρέπει να συζητά ανοιχτά. «Να κάνουμε κριτική, αυτοκριτική», τόνισε και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα δημοκρατικό, πλουραλιστικό, αλλά και ενιαίο, όχι ομοσπονδιακό.

Μιλώντας στην εκλογή γραμματέα, πρότεινε τον Τάσο Κορωνάκη για τη θέση του. «Θα αναλάβει την ευθύνη ενός συντονισμού κόμματος που είναι στην κυβέρνηση, αλλά δε λειτουργεί ως αστικό να μοιράζει θέσεις», πρόσθεσε.

 

About kymaeditor

Check Also

Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου στην Αθήνα: Το μπόνους των 16.000 ευρώ για κάθε νεκρό και τα σχέδια για μαζικό χτύπημα

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι αρχές ασφαλείας στην Ελλάδα μετά τη σύλληψη δύο Πακιστανών που σχεδίαζαν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *