«Αύξηση του κατώτατου μισθού και της κατώτατης σύνταξης οι εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ»

Για το περιεχόμενο της ομιλίας του αλλά και τις εξαγγελίες που θα κάνει από το βήμα της ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος  και βουλευτής Β΄Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στα Parapolitika 90,1 τόνισε αρχικά τα εξής:  «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν πηγαίνει στην Θεσσαλονίκη για να κάνει παροχές. Δεν θα ακολουθήσει το σπορ της παροχολογίας. Πηγαίνουμε για να εκθέσουμε τις προγραμματικές μας θέσεις. Θέλουμε να μπει η οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης», είπε και πρόσθεσε:

«Δεν τάζουμε γενικώς. Αποδοκιμάζουμε τέτοιου είδους πρακτικές και πολιτικές που με ευκολία δίνουν από εδώ  κι από εκεί. Προσπαθούμε να βάλουμε τα θέματα σε προγραμματικές κατευθύνσεις. Είναι θέματα που δεν γίνεται να μην γίνει παρέμβαση.»

Αναφερόμενος σε όσα θα εξαγγείλει ο κ. Τσίπρας είπε:  «Το πρώτο είναι ο κατώτατος μισθός. Γιατί κατέρρευσε ο κατώτατος μισθός; Γιατί καταργήθηκε η εθνική συλλογική σύμβαση. Θα πάμε πάλι τον κατώτατο μισθό στα προηγούμενα επίπεδα. Στα 751 ευρώ. Αυτό θα έχει κόστος, αλλά δεν θα είναι κόστος προς το δημόσιο. Θα είναι προς τον ιδιωτικό τομέα. Ένας που παίρνει 500 ευρώ και θα παει στα 750 θα τα ρίξει στην αγορά. Η κατώτατη σύνταξη θα ακολουθήσει τον κατώτατο μισθό. Θα πάμε στα προ το Μνημονίου επίπεδα. Θα το εξειδικεύσουμε συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη. Δεν είμαι σε θέση να πω πόσο θα αυξηθεί. Αλλά θα υπάρξει σταδιακή προσαρμογή της κατώτατης σύνταξης και των επιδομάτων ανεργίας.»

 

About kymaeditor

Check Also

Τιμή και Δόξα στο Πυροβολικό – Η Αγία Βαρβάρα προστάτις και αρωγός

Την Προστάτιδα του Όπλου του Πυροβολικού, Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, τιμούν σήμερα (04/12), οι Ένοπλες Δυνάμεις και σύσσωμος ο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *