Αύριο αναμένεται να αρχίσουν οι κρίσεις στο Λιμενικό.

Αύριο το μεσημέρι σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ξεκινήσουν οι κρίσεις ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή σε μία διαδικασία που ήδη θεωρείται ότι έχει καθυστερήσει παρόλο που  έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία και η σχετική διαδικασία στο Πυροσβεστικό Σώμα ξεκίνησε τη Δευτέρα.

Σημειώνεται ότι σε πρώτη φάση υπό κρίση θα τεθούν οι ανώτατοι αξιωματικοί, δηλαδή δυο Αντιναύαρχοι Λ.Σ., επτά Υποναύαρχοι Λ.Σ. και εννέα Αρχιπλοίαρχοι Λ.Σ.
Σημειώνεται επίσης ότι οι αξιωματικοί στον βαθμό του αρχιπλοίαρχου κρίνονται -με βάση νομοθετική ρύθμιση – μόνο όσοι έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον δύο χρόνια στο συγκεκριμένο βαθμό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να αποστρατευθούν οι δύο νυν Υπαρχηγοί, οι Υποναύαρχοι Λ.Σ. Αθανάσιος Χονδρονάσιος και Βασίλειος Σιέττος και τη θέση τους να πάρουν ως α’ υπαρχηγός ο Υποναύαρχος ΛΣ Νικόλαος Πατρινός και ως β’ υπαρχηγός ο Υποναύαρχος ΛΣ Ευάγγελος Τσάντζαλος.
Αναμένεται να αποστρατευτούν και οι υποναύαρχοι ΛΣ Παναγιώτης Πετρόπουλος (γενικός επιθεωρητής ΛΣ-ΕΛΑΚΤ), Γιώργος Μπουμπόπουλος (ΑΔΝΑ-ΕΔΕΙΝ/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ) – «αττικάρχης» και Ιάκωβος Σέργης (προϊστάμενος στον Κλάδο Προσωπικού).
Οι αποστρατείες αυτές θα γίνουν εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για τους νέους υπαρχηγούς, καθώς θα έχουν προαχθεί νεότεροί τους ανώτατοι αξιωματικοί.
Στελέχη του Σώματος σημειώνουν ότι θα αποτελέσει έκπληξη το αν θα παραμείνει ένας από την ηγεσία (Α. Χονδρονάσιος, Β. Σιέττος, Π. Πετρόπουλος).

About kymaeditor

Check Also

Καμίνια: Σύλληψη 41χρονου ιδιοκτήτη επιχείρησης για επίθεση σε βάρος αλλοδαπού

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας,  από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *