Βασίλης Μιχαλολιάκος: Με λένε Ρίζο κι όπως θέλω το γυρίζω…

Γράφει ο Μαύρος Ταϋγετος:

Πολύς θόρυβος για το τίποτα και μάλιστα μεταχρονολογημένα…

Μία από τις πολυάριθμες συναντήσεις του Μικρολίμανου , τον τελευταίο καιρό, σε γνωστή ψαροταβέρνα όπου οργανώνει τις συναντήσεις του ο υποψήφιος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έλαβε χώρα την περασμένη Τρίτη. Μεταξύ άλλων παρευρέθηκε  και ο τέως βουλευτής και τέως δήμαρχος  κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Οι γνωρίζοντες την πολιτική σταδιοδρομία του Βασίλη Μιχαλολιάκου εξεπλάγησαν. Αλλά οι εκπλήξεις είναι μέσα στη ζωή. Ο συγκεκριμένος πολιτικός υπήρξε επί δημαρχίας Έβερτ αντιδήμαρχος πράσινου στο Δήμο Αθηναίων, και αυτό πολύ σωστά καθώς ο Βασίλης Μιχαλολιάκος  ήταν μόνιμος κάτοικος Αθηναίων και συγκεκριμένα Αγίου Μηνά Παγκρατίου. Το 1990 για να υπενθυμίσουμε  στους φίλους Πειραιώτες και κατοίκους των νησιών του Αργοσαρωνικού ,παρουσιάστηκε στον Πειραιά από το πουθενά ,σχεδόν στην εκπνοή του προεκλογικού χρόνου  . Η βασική διείσδυση του Βασίλη Μιχαλολιάκου στο εκλογικό σώμα της Α’ Πειραιά ήταν η μανιάτικη καταγωγή του και η θητεία του στην προεδρία της ΟΝΝΕΔ από όπου ο Κωνσταντίνος  Μητσοτάκης τον κατάργησε με τα γνωστά επεισόδια και τον αντικατέστησε με το Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Το μανιάτικο στοιχείο του Πειραιά ,που ως γνωστό δεν είναι νεοφιλελεύθεροι  αλλά συνετοί δεξιοί στην πλειοψηφία τους,  υποστήριξε και εξέλεξε το Βασίλη  Μιχαλολιάκο  στην Α’ Περιφέρεια  Πειραιά ( και όχι στη Λακωνία ή στην Α ‘Αθήνας όπου είχε πολιτικό έρεισμα ) προς έκπληξη ακόμα και του ίδιου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που είχε υπαγορεύσει τη σύνθεση  του ψηφοδελτίου. Για τη μνήμη να αναφέρουμε ότι την περίοδο εκείνη στην Α’ Πειραιά πολιτεύονταν γηγενείς, παραδοσιακοί Πειραιώτες όπως ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος και ο Σωτήρης Παπαπολίτης και άλλοι αξιόλογοι πολιτικοί.

Οι Πειραιώτες και ιδιαιτέρως οι Μανιάτες  τίμησαν το Βασίλη Μιχαλολιάκο σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, και τον υποστήριξαν ακόμη και το 2010 που αποφάσισε να φύγει από την κεντρική πολιτική σκηνή και να διεκδικήσει το Δήμο του Πειραιά.

Το 2014 ο Βασίλης Μιχαλολιάκος δεν καταφέρνει να επανεκλεγεί στο δήμο του Πειραιά καθώς ο αντίπαλος συνδυασμός του Βαγγέλη Μαρινάκη  έχει μαζί του σχεδόν όλη τη Νέα Δημοκρατία και φυσικά την οικογένεια Μητσοτάκη . Προφανώς ο Βασίλης Μιχαλολιάκος  την οικογένεια Μητσοτάκη θέλει να ευχαριστήσει για την υποστήριξη της στο πρόσωπο του  1990 και στη συνέχεια πρόσφατα , το 2014 για αυτό και ήταν ομοτράπεζος κάποιων Πειραιωτών και του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μικρολίμανο προ ημερών. Όλα αυτά  σε αντίθεση με το μοναδικό βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Πειραιά , γαμπρό του, Κώστα Κατσαφάδο ο οποίος υποστηρίζει το Βαγγέλη Μεϊμαράκη.  Η οικογένεια δε συνεννοείται ;

Οι Πειραιώτες κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο είναι ντόμπροι και  έχουν δυνατή μνήμη . Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εξαφανίστηκαν πολιτικοί αστέρες από τον Πειραιά. Είναι νομοτελειακά αδύνατο οι ψηφοφόροι να ασχοληθούν με ανθρώπους που είναι στην πολιτική τους δύση…

 

About kymaeditor

Check Also

Πειραιάς: Σύλληψη του πλοιάρχου του Ε/Γ – Ο/Γ – Τ/Χ “CHAMPION JET 3”

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, το επιβατηγό – οχηματαγωγό – ταχύπλοο (Ε/Γ – Ο/Γ – Τ/Χ) …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *