«Βελτιώθηκε η ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα, αλλά πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά»

Ενώπιον του Γερμανικού Κοινοβουλίου βρέθηκε η Ανγκελα Μέρκελ και μίλησε με θετικά σχόλια για την οικονομία της Ελλάδας μια μέρα μετά την ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή. Η Καγκελάριος έκανε λόγο για άνοδο της ανταγωνιστικότητας και για προοπτικές της ελληνικής οικονομίας που είναι σημαντικά βελτιωμένες σε σχέση με το 2012, ωστόσο η ανεργία, όπως επεσήμανε, παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

«Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για τον τερματισμό της κρίσης χρέους στην Eυρωζώνη. Ο ιδιωτικός τομέας είναι αυτός που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη». Η ανάκαμψη όμως παραμένει εύθραυστη» τόνισε αρχικά η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Και συνέχισε: «Μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι στις χώρες οι οποίες έχουν αντιμετωπίσει ιδιαίτερα την κρίση, η ανταγωνιστικότητα ανεβαίνει, ελλείμματα προϋπολογισμών συρρικνώνονται και η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία -τρεις από τις πέντε χώρες- έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τα προγράμματά τους. Και παρότι μένουν ακόμη πολλά να γίνουν, είναι και στην Ελλάδα οι προοπτικές σημαντικά καλύτερες σήμερα από ό,τι πριν από δύο χρόνια. Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς την αποφασιστική δράση της κάθε χώρας και χωρίς αποφασιστική, κοινή και αλληλέγγυα δράση σε ευρωπαϊκό επίπεδο» τόνισε η Γερμανίδα Καγκελάριος.

About kymaeditor

Check Also

Αύξηση των τελών διέλευσης σε Σουέζ και Βόσπορο – Εκτιμάται μετακύλιση του κόστους στα διακινούμενα προϊόντα

Αύξηση του κόστους ταξιδίων στα πλοία αναμένεται να προκαλέσει η άνοδος των τιμών στα τέλη διέλευσης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *