Βενιζέλος κατά Παπανδρέου: «Θα έχει την αντιμετώπιση που του αρμόζει»

Τα όπλα από τα θηκάρια έχουν βγάλει οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπανδρέου, μετά την ίδρυση του κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με συνέντευξή του στον κυριακάτικο Τύπο έστειλε μήνυμα προς τον πρώην πρόεδρο του κόμματος. «Ο Γιώργος Παπανδρέου θα αντιμετωπιστεί «όπως του αρμόζει, ιστορικά, ηθικά, εθνικά και παραταξιακά» δήλωσε στην «Καθημερινή» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Αναφορικά με την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να ιδρύσει νέο κόμμα, απαντά μονολεκτικά: «έλεος».

Ο κ. Βενιζέλος προτείνει την δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας μετά τις εκλογές, με προγραμματική συμφωνία στο ίδιο πλαίσιο με το 2012, επισημαίνοντας ότι δεν έχουμε την «πολυτέλεια» να πάμε σε διπλές εκλογές.
Παράλληλα, στρέφει τα «πυρά» του στο «Ποτάμι», το οποίο περιγράφει ως «νέα ΔΗΜΑΡ», ενώ προαναγγέλλει μετεκλογικό συνέδριο για την «ριζική ανανέωση και όχι αναπαλαίωση» του ΠΑΣΟΚ.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος περιγράφει την πρόταση που του παρουσίασε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το Σεπτέμβριο του 2011 στην Πολωνία, για «φιλική» έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ με αντάλλαγμα χρηματοδοτική στήριξη από τους εταίρους. Όπως λέει, απάντησε στον γερμανό ΥΠΟΙΚ ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν αδιανόητη και επικίνδυνη για την Ελλάδα και με ευρύτερες επιπτώσεις στην ευρωζώνη, και λίγο καιρό μετά από την εν λόγω συζήτηση ελήφθησαν οι αποφάσεις για το δεύτερο μεγάλο δάνειο των 130 δισ. ευρώ και το PSI.

«Το ΠΑΣΟΚ είμαστε όλοι εμείς και δεν το δωρίζουμε σε κανέναν»

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχοντας δίπλα του τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο και τον υφυπουργό Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, άσκησε από τη Σπάρτη κριτική στο Γιώργο Παπανδρέου και την απόφασή του να ιδρύσει νέο κόμμα, την συγκεκριμένη μάλιστα περίοδο και τόνισε εν μέσω χειροκροτημάτων ότι «το ΠΑΣΟΚ είμαστε όλοι εμείς και δεν το δωρίζουμε σε κανέναν».
Απευθυνόμενος στους πολίτες της Σπάρτης, τους κάλεσε να ανακαλέσουν στη μνήμη τους τα λόγια του Θεμιστοκλή στον Ευρυβιάδη, «άκουσον μεν πάταξον δε» και σημείωσε ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή για να σωθεί η χώρα, από το να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις και μέτρα.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ των κοινωνικών αλλαγών και της δικαιοσύνης, αναγκάστηκε να πάρει δύσκολες αποφάσεις για την σωτηρία της χώρας και καταλαβαίνουμε είπε, ότι πληγώσαμε τον κόσμο, όμως δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Δώσαμε τη μάχη και στηρίξαμε τη χώρα σε δύσκολες στιγμές.

«Ανέφικτα πράγματα από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ για την μέχρι τώρα στάση του κι επεσήμανε ότι είναι απορίας άξιο πως ένα κόμμα που ενδέχεται να κυβερνήσει, ακόμα και τώρα την προεκλογική περίοδο να δίνει υποσχέσεις και να λέει πράγματα που είναι παντελώς ανέφικτα.
Επιπλέον ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για την τριεδρική περιφέρεια της Λακωνίας στο οποίο συμμετέχουν εκτός του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου, η Σταυρούλα Αλεβίζου, ο Κυριάκος Μαντούβαλος, ο Ηλίας Παναγιωτακάκος και ο Παναγιώτης Τσιμπίδης, ενώ το απόγευμα ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε και συζήτησε με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων του νομού.

About kymaeditor

Check Also

Έως και τις 22 Απριλίου οι αιτήσεις στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου

Σχετικά με τις αιτήσεις στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *