Βραβεύτηκε ως οικολογικό λιμάνι ο ΟΛΠ

Απονεμήθηκε για μια ακόμα φορά η αναγνώριση ως Ecoport (Οικολογικό Λιμάνι) του ΟΛΠ από την ESPO (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Λιμένων) κατά τη σημερινή δεύτερη ημέρα της Συνόδου της Επιτροπής Περιβάλλοντος (ECOPORTS) της ESPO, η οποία διεξάγεται φέτος στον Πειραιά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η απονομή γίνεται με απόφαση της ESPO και πιστοποίηση των Lloyd’s Register. Μαζί με τον ΟΛΠ βραβεύθηκαν επίσης και τα λιμάνια Bremenhaven και Akaba.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής παρέστησαν και μίλησαν η γενική γραμματέας του Οργανισμού Λιμένων Ευρώπης (ESPO) κ. Isabelle Ryckbost, ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος του ΟΛΠ κ. Γιώργος Ανωμερίτης, ο εκτελεστικός δ/ντής της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) κ. Γιώργος Καστελλάνος, ο πρόεδρος της MedCruise κ. Σταύρος Χατζάκος η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Anna Bobo Remijn (DG Move), καθώς και ομιλητές από διάφορα λιμάνια της Ευρώπης, με κεντρικό θέμα τις πολιτικές προστασίας του περιβάλλοντος και τις υπηρεσίες υποδοχής αποβλήτων στα Ευρωπαϊκά Λιμάνια.

Προηγουμένως υπήρξε διμερής συνάντηση της γ. γραμματέως της ESPO κα Isabelle Ryckbost και του προέδρου της ΕΛΙΜΕ κ. Γιώργου Ανωμερίτη για τα θέματα της Ευρωπαϊκής λιμενικής αγοράς, επί των οποίων υπήρξε σύμπτωση απόψεων. Η γ. γραμματέας είχε επίσης συνεργασία με την υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη.

Όπως είναι γνωστό η γενική συνέλευση της ESPO του 2015 θα διεξαχθεί στον Πειραιά, μετά από πρόταση του ΟΛΠ και της Ε.Ε. της ESPO.

Γ. Ανωμερίτης: «Στηρίζουμε τις αρχές  της ανταγωνιστικότητας, της διαφάνειας και της προστασίας του περιβάλλοντος»

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος και δ/νων Σύμβουλος κ. Γιώργος Ανωμερίτης: «Ο ΟΛΠ Α.Ε. υπακούοντας στις βασικές ευρωπαϊκές πολιτικές για τα λιμάνια και τη λιμενική αγορά, με συγκεκριμένες αποφάσεις στηρίζει τις αρχές  της ανταγωνιστικότητας, της διαφάνειας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Η βράβευσή του για ακόμα φορά ως ECOPORT από την ESPO επιβραβεύει στην ουσία τις προσπάθειες ενός δημόσιου Οργανισμού, ο οποίος μαζί με τις υπηρεσίες που προσφέρει στη διακίνηση εμπορευμάτων και επιβατών, δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα της προστασίας του Περιβάλλοντος, της κοινωνίας και του Πολιτισμού».

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Τρία χρόνια λειτουργίας για το Παντοπωλείο της αγοράς του Πειραιά.

Τα τρία χρόνια λειτουργίας του γιορτάζει το προσεγμένο παντοπωλείο της αγοράς του Πειραιά, ‘Γεύση Ελλάδος …