Βυθίσεις σκαφών λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Δεκατέσσερα συνολικά σκάφη διαφόρων τύπων βυθίστηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας στην Καλαμάτα, λόγω των δυσμενών επικρατουσών καιρικών συνθηκών.
Ειδικότερα, οκτώ  σκάφη βυθίστηκαν στο λιμένα Καλαμάτας, ένα  στο αλιευτικό καταφύγιο Στούπας Δ.Δ.Μάνης, τρία  στο αλιευτικό καταφύγιο Κιτριών Δ.Δ. Μάνης, ένα στο αλιευτικό καταφύγιο Ακρογιαλού Δ.Δ.Μάνης και ένα  στο αλιευτικό καταφύγιο Άγιου Ανδρέα Δ.Μεσσήνης.
Από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας και με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, απεγκλωβίστηκε σώα μία γυναίκα ηλικίας 54 ετών από το Θ/Γ σκάφος ”LUTTMATTEN” σημαίας Γερμανίας, το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι της  Καλαμάτας.
Επιπλέον, οκτώ  συνολικά σκάφη υπέστησαν υλικές ζημιές στο λιμάνι της Καλαμάτας και ένα  στο λιμάνι της  Κορώνης.
Από τις βυθίσεις των σκαφών δεν υπήρξε τραυματισμός ατόμων ή θαλάσσια ρύπανση,ενώ από το Λιμεναρχείο της Καλαμάτας έχει απαγορευτεί ο απόπλους των σκαφών που υπέστησαν υλικές ζημιές μέχρι την αποκατάσταση αυτών και την προσκόμιση βεβαίωσης αξιοπλοΐας τους.

Επιπλέον δύο  μικρές ερασιτεχνικές λέμβοι  και δύο Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφη βυθίστηκαν μεσημβρινές ώρες χθες, στο λιμάνι της  Παλαιάς Επιδαύρου λόγω των δυσμενών επικρατουσών συνθηκών, ενώ ένα Τ/Χ σκάφος  καταστράφηκε επάνω στην προβλήτα. Επιπλέον προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε Ε/-Τ/Ρ και Ι/Φ σκάφη.
Από τις βυθίσεις δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί ατόμων ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ για τα σκάφη που προκλήθηκαν υλικές ζημιές έχει απαγορευτεί ο απόπλους τους, μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών και την προσκόμιση βεβαίωσης αξιοπλοΐας τους.

About kymaeditor

Check Also

Τα μέτρα ασφαλείας και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον αυριανό τελικό του Conference League

Τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας καθώς και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που ήδη εφαρμόζονται, για την εύρυθμη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *