Β.Κικίλιας: Αυστηροποίηση των ποινών για την κακοποίηση ζώων

Για πρώτη φορά και επίσημα ένας υπουργός έδειξε έμπρακτο ενδιαφέρον για τα ζώα. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας ζήτησε με επιστολή του να ληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία για την αυστηροποίηση των ποινών, τόσο για την κακοποίηση, όσο και την έλλειψη της απαιτούμενης φροντίδας των ζώων.

Ποινές φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών, και βαρύτατα πρόστιμα για όσους κακοποιούν ζώα, ζητεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας, με επιστολή του στον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου στη σκιά των αλλεπάλληλων κρουσμάτων βάναυσης κακοποίησης και θανάτωσης ζώων. Με την επιστολή του, ο κ. Κικίλιας ζητεί να ληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία για την αυστηροποίηση των ποινών, τόσο για την κακοποίηση, όσο και την έλλειψη της απαιτούμενης φροντίδας των ζώων.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την αύξηση περιστατικών κακοποίησης ζώων, ο κ. Κικίλιας ζήτησε από τον κ. Αθανασίου, οι παραβάτες να τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή από 10.000 έως 20.000 ευρώ.

Στην επιστολή του προς τον κ. Αθανασίου ο κ. Κικίλιας τονίζει ότι «επειδή τα φαινόμενα της κακοποίησης και της έλλειψης της απαιτούμενης φροντίδας των ζώων πέραν της ποινικής τους υπόστασης, αναμφίβολα προσβάλλουν βάναυσα τον πολιτισμό της ελληνικής κοινωνίας και διασύρουν διεθνώς την εικόνα της χώρας, κρίνεται σκόπιμο να αυστηροποιηθούν περαιτέρω οι προβλεπόμενες ποινές, προκειμένου να ενισχυθεί η αποτρεπτική τους ισχύς και να καταστούν περισσότερο αποτελεσματικές οι διατάξεις για την προστασία των ζώων».

 

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι μια ζωή δεν κοστολογείται με μερικές δεκάδες χιλιάδων ευρώ. Οι ποινές πιθανότατα θα έπρεπε να γίνουν ακόμη πιο αυστηρές. Και πάλι όμως είναι μια αρχή.

 

 

Σ.Σ.

About kymaeditor

Check Also

ΥΠΕΝ:Συντονισμένες δράσεις κατά του παράνομου εμπορίου άγριων πτηνών

Εντατικούς ελέγχους στην ύπαιθρο της Σαντορίνης για να κατασταλεί το φαινόμενο της παράνομης παγίδευσης ωδικών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *