Γαλάζιο «αντάρτικο» (και) για τους ένστολους

Οι «πονοκέφαλοι» για την κυβέρνηση δεν λένε να σταματήσουν αφού  ένας ακόμα προστέθηκε και έχει να κάνει με τους ένστολους και τις αντιδράσεις γαλάζιων  βουλευτών. Πιο συγκεκριμένα, είκοσι βουλευτές της Ν.Δ.  ζητούν, με ερώτηση που κατέθεσαν στον Γκίκα Χαρδούβελη, τον συμψηφισμό των πάσης φύσεως υποχρεώσεων των ενστόλων προς το Δημόσιο με τα αναδρομικά, σε εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας,

Στην ερώτησή τους εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ για επιστροφή των αναδρομικών.

Όπως επισημαίνουν,  οι ένστολοι θα πρέπει να έχουν αποδοχές αφενός επαρκείας για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους και αφετέρου ανάλογες της σημασίας της αποστολής τους.

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές αναφέρουν ότι η ελληνική πολιτεία πρέπει να αποδεχθεί τον συμψηφισμό των χρεών πάσης φύσεως (φορολογία εισοδήματος, εκκρεμείς πληρωμές για τον ΕΝΦΙΑ κ.λπ.) για τρία τουλάχιστον έτη προς το ελληνικό Δημόσιο με τα αναδρομικά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται και προβλέπονται στην απόφαση του ΣτΕ.

Οι βουλευτές επικαλούνται όχι μόνο την απόφαση του ΣτΕ αλλά και τη δέσμευση του πρωθυπουργού, κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ, για τη σταδιακή αποκατάσταση των αποδοχών τους.

Αναφέρουν επίσης ότι οι ένστολοι αποτελούν προσωπικό ειδικής κατηγορίας και δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με οριζόντιες ρυθμίσεις, ενώ υπογραμμίζουν ότι με τις συνεχείς μειώσεις των μισθών τους αλλά και την αναδρομική μείωση των συντάξεων τους, έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση.

Ποιοι υπογράφουν την ερώτηση

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Ανδρέας Μαρίνος, Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης, Αθανάσιος Νταβλούρος, Άννα Καραμανλή, Τιμολέων Κοψαχείλης, Εμμανουήλ Κόνσολας, Τάνια Ιακωβίδου, Σάββας Αναστασιάδης, Κώστας Κοντογεώργος, Ευθύμιος Καρανάσιος, Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Μαρία Αντωνίου, Κώστας Σκρέκας, Γιώργος Γεωργαντάς, Μιχάλης Ταμήλος, Ασημίνα Σκόνδρα, Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, Ασπασία Μανδρέκα, Ελένη Θεοδώρου Μακρή.

About kymaeditor

Check Also

( Άλλη μία ) Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την οπαδική βία

Έκτακτη σύσκεψη θα συγκληθεί σήμερα, Σάββατο (9/12) στο Μέγαρο Μαξίμου, με θέμα την οπαδική βία, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *