Γαλλικές “ματιές” για τη νέα ιχθυαγορά του Ρέντη

Τη νέα ιχθυαγορά του Ρέντη επιθυμεί να αγοράσουν οι Γάλλοι και ειδικότερα μεγάλος επενδυτικός όμιλος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Η αγορά θα προχωρήσει με τη μέθοδο Συμφωνίας Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Πρόκειται για έργο που αφορά στην ανέγερση της πρώτης ολοκληρωμένης κτιριακής εγκατάστασης ιχθυαγοράς περίπου 43 καταστημάτων και εμβαδού 11.000 τμ στην Ελλάδα.

Η σύμπραξη του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) με τον ιδιώτη φορέα θα έχει ως αντικείμενο τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση/διαχείριση της ιχθυαγοράς για 25 έτη.

Στον ΟΚΑΑ θεωρούν πως η υλοποίηση σαν έργο ΣΔΙΤ για την κατασκευή και λειτουργία με δημόσια και ιδιωτικά κεφάλαια της Κεντρικής Ιχθυαγοράς, θα επιφέρει την ένταση του ανταγωνισμού μέσα από σύγχρονες συνθήκες άσκησης του χονδρεμπορίου, θα «μετακινηθούν» περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ εμπορικά κεφάλαια κάτω από ένα ενιαίο διοικητικό σχήμα και θα επενδυθούν στην ιδιωτική οικονομία περίπου στα 13 εκατ. ευρώ μέσω των έργων υποδομής.

Στόχος της διοίκησης του ΟΚΑΑ αλλά και του υπουργείου Ανάπτυξης είναι ο σχετικός διαγωνισμός να έχει ολοκληρωθεί πριν από τα τέλη του έτους, οπότε και θα έχει καθοριστεί ο ιδιωτικός φορέας που θα συμπράξει με το Δημόσιο για την υλοποίηση της επένδυσης.

Πρόκειται για τη δημιουργία της πρώτης ιχθυαγοράς χονδρικής στην Ελλάδα εντός της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΟΚΑΑ θα δημιουργηθεί στην Αθήνα η κεντρική ιχθυαγορά, δίπλα στην υφιστάμενη κρεαταγορά και λαχαναγορά, διαμορφώνοντας έτσι το πρώτο και μεγαλύτερο διατροφικό πάρκο στην Ελλάδα.

About kymaeditor

Check Also

Θεσσαλονίκη: Ανήλικος εντοπίστηκε με 6 κιλά ηρωίνη

Συνελήφθη χθες (21 Σεπτεμβρίου 2023) το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,  από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *