Γιατί οι άνδρες έχουν μεγαλύτερη μύτη από τις γυναίκες;

Κατά γενική παραδοχή, οι άνδρες έχουν μεγαλύτερη μύτη από τις γυναίκες, ακόμη και αν ορισμένες φορές οι αναλογίες του σωματότυπου είναι παρόμοιες. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η αναλογία της μύτης δεν θα είναι ποτέ η ίδια. Μάλιστα, οι επιστήμονες υπολόγισαν ότι διαφορά είναι της τάξεως του 10% κατά μέσο όρο.
Από τα ευρήματα της μελέτης προκύπτει ότι οι άνδρες έχουν μεγαλύτερη μυϊκή μάζα από τις γυναίκες, κάτι που απαιτεί περισσότερο οξυγόνο για τη συντήρηση. Μεγαλύτερη μύτη, ίσον περισσότερο οξυγόνο.

Ερευνητές, κατά παλαιότερες μελέτες, συμπέραναν ότι το μέγεθος της μύτης επηρεάζεται από την μάζα του σώματος, ένδειξη των διαφορετικών απαιτήσεων οξυγόνου που χρειάζεται για τη συντήρηση των ιστών.

Πρόκειται για την πρώτη μακροχρόνια μελέτη που διεξήχθη με αντικείμενο το μέγεθος της μύτης που ποικίλλει μεταξύ ανδρών και γυναικών σε σχέση με το μέγεθος του σώματος. Πάντως, δεν είναι μόνο το φύλο που καθορίζει το μέγεθος. Έρευνες έχουν δείξει ότι και το κλίμα συμβάλλει σημαντικά στο μέγεθος και το σχήμα της.

Πηγή: http://www.healthpro.gr/

About kymaeditor

Check Also

Οι εκδηλώσεις μνήμης για την Νταϊάνα «βυθίζουν» τη δημοτικότητα του Καρόλου.

Να πέφτει κατακόρυφα η δημοτικότητά του ενόψει των εκδηλώσεων μνήμης για την 20η επέτειο του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *