
Και ποιος δεν έχει παρατηρήσει τις “εξωφρενικές» διαφορές ανάμεσα στον τρόπο που καταναλώνουν το φαγητό τους άντρες και γυναίκες. Πού οφείλονται όμως αυτές οι διαφορές; Μία ομάδα ερευνητών από τη Νότια Κορέα δίνει την απάντηση μέσω της πρόσφατης έρευνάς της, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο “Physiology and Behaviour». Για τις ανάγκες της μελέτης, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Σεμγιουνγκ μελέτησαν μια ομάδα 24 ανδρών και 24 γυναικών εθελοντών, την ώρα που έτρωγαν. Με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού και ηλεκτροδίων που εφαρμόστηκαν στις γνάθους τους, κατέγραψαν, δηλαδή, το πρότυπο μάσησης, ενώ οι εθελοντές κατανάλωναν μια μερίδα ρύζι 152 γραμμαρίων (μέγεθος μπουκιάς, […]
Πηγη: Ιατρικα Νεα