Για λειτουργική κατάρρευση του Νοσοκομείου Μεταξά προειδοποιούν οι γιατροί.

Την επίσχεση εργασίας συνεχίζουν οι γιατροί  του νοσοκομείου “Μεταξά” διεκδικώντας προσλήψεις προσωπικού και  αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών ζητούν την άμεση παρέμβαση του υπουργείου για την κάλυψη των κενών θέσεων ογκολογίας προκειμένου, όπως λένε, να μη χαθεί ούτε μία νοσηλευτική κλίνη.

Την ίδια στιγμή οι γιατροί του μοναδικού ογκολογικού νοσοκομείου του Πειραιά και της νότιας Αττικής υπογραμμίζουν τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού που σε πολλές περιπτώσεις καθιστούν τη λειτουργία του ανεπαρκή.

«Στην πλήρη κατάρρευσή του οδηγείται το αντικαρκινικό νοσοκομείο “Μεταξά”, αφού την τελευταία πενταετία έχει υποστεί μια από τις πιο ανηλεείς και βίαιες μνημονιακές επιθέσεις» καταγγέλλουν οι γιατροί, σημειώνοντας ότι μετά και τις τελευταίες αποχωρήσεις ογκολόγων από το νοσοκομείο, υπηρετούν πλέον μόνο τέσσερις (δύο διευθυντές και δύο επιμελητές Β), από τους δεκατρείς που προβλέπει ο οργανισμός.

Οι συγκεκριμένοι γιατροί, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, καλούνται να σηκώσουν το βάρος 80 περίπου νοσηλευόμενων, 50 χημειοθεραπειών την ημέρα στο τμήμα ημερήσιας νοσηλείας, της ανά 4ημερο γενικής 24ωρης εφημερίας, των καθημερινών εξωτερικών ιατρείων, των ογκολογικών συμβουλίων και των εντός του νοσοκομείου εκτιμήσεων σε άλλες κλινικές. «Υπό αυτές τις συνθήκες εργασιακής εξόντωσης είναι αδύνατο να λειτουργήσει πλέον το Ογκολογικό Τμήμα», αναφέρουν οι γιατροί, οι οποίοι χαρακτηρίζουν «σταγόνα στον ωκεανό» την πρόσφατη πρόσληψη ενός επικουρικού γιατρού με σύμβαση ενός έτους, καθώς οι κενές οργανικές θέσεις είναι οκτώ και ο όγκος της δουλειάς τεράστιος και βαθμιαία αυξανόμενος.

Το νοσοκομείο «έχει αφεθεί στο έλεος των ελλείψεων με τρόπο προκλητικό και ύποπτο», αναφέρεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται ότι έχει υποστεί μείωση κλινών, έχει τραγικές ελλείψεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα και η μείωση του αριθμού των εργαζομένων καθιστά τη λειτουργία του πλέον «επικίνδυνη».

Είναι βέβαιο ότι η κατάληξη αυτή για το ογκολογικό Νοσοκομείο  του Πειραιά είναι αποτέλεσμα αδιαφορίας ετών από την πλευρά της πολιτείας η οποία το μόνο για το οποίο μεριμνούσε με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια ήταν να ορίζει ημέτερο Διοικητή. Στην περίοδο της οικονομικής κρίσης πάντως , οι Έλληνες φορολογούμενοι ς εξακολουθούν να πληρώνουν φόρους με συνέπεια και έχουν ανάγκη και δικαίωμα στη δημόσια υγεία ιδιαίτερα όταν έχουν την ατυχία να γίνουν ογκολογικοί ασθενείς. Ας βρεθούν οι πολιτικοί όλων των αποχρώσεων προ των ευθυνών τους για να σωθεί το Μεταξά.

 

 

About kymaeditor

Check Also

Πειραιάς: Τραυματισμός ναυτικού του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου “ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ”

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Τζελέπη, από τον Υποπλοίαρχο του Ε/Γ – …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *