Δέκα αυτοκίνητα στο κτήμα Τατοίου κηρύχθηκαν μνημεία.

Με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου  Νεωτέρων Μνημείων δέκα αυτοκίνητα τα οποία φυλάσσονται στο πρώην βασιλικό κτήμα Τατοΐου, χαρακτηρίστηκαν μνημεία . Πρόκειται για  αυτοκίνητα της τέως βασιλικής οικογένειας που φυλάσσονταν σε κτίριο του Κτήματος Πρόκειται για  οκτώ ι επιβατικά βενζινοκίνητα, και δύο  ηλεκτροκίνητα τρίκυκλα που πιθανώς χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά μελών της βασιλικής οικογένειας  εντός  του κτήματος.

Τα επιβατικά αυτοκίνητα είναι κατασκευής  Rolls Royce, MG και Fiat και αφορούν σπάνια μοντέλα.

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του, το  Κεντρικό Συμβούλιο Νεώτερων Μνημείων γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία υπέρ του χαρακτηρισμού των αυτοκινήτων ως μνημείων, καθώς πρόκειται για αντικείμενα συνδεδεμένα με σημαντικά γεγονότα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, ιδιαίτερης τεχνολογικής και αισθητικής αξίας και τα οποία εντάσσονται στο ίδιο χρονικό πλαίσιο με τα υπόλοιπα κηρυγμένα νεώτερα μνημεία του Τατοΐου.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν κηρυχθεί ως κινητά μνημεία στο Τατόι 357 εικαστικά έργα (2010), αλλά και περίπου 2000 έργα τέχνης, αντικείμενα και παραδοσιακές φορεσιές (2013).

Όπως αντιλαμβάνεστε ανεξάντλητα  τα μνημεία , κινητά και ακίνητα.

 

About kymaeditor

Check Also

Σαλαμίνα: Κυνικός και αμετανόητος ο δολοφόνος της 43χρονης- Σήμερα θα βρεθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πειραιά

Κυνικός και αμετανόητος εμφανίστηκε ο 71χρονος ου δολοφόνησε τη σύντροφό του χθες στη Σαλαμίνα. Ο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *