Δέκα μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Δέκα και πλέον μονάδες μπροστά φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ η δημοσκόπηση της  εταιρείας Palmos Analysis για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού SBC, Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα της Κουμουνδούρου συγεκτρώνει 29,4% έναντι 19% της Νέας Δημοκρατίας. Έκπληξη η παρουσία του Ποταμιού στην τέταρτη θέση με 5,4%. 

Ταυτόχρονα όλα τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν ρευστό και αποσταθεροποιημένο πολιτικό σύστημα που δεν οδηγεί σε ανάδειξη σταθερής κυβέρνησης.

Το 46% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι καμιά κυβέρνηση δεν είναι κατάλληλη για να οδηγήσει τη χώρα εκτός Μνημονίου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την “Ελευθεροτυπία” που δημοσιεύει τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 29,4%, έναντι 19% της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το Ποτάμι με 5,4%, το ΚΚΕ με 4,3%, το ΠΑΣΟΚ με 4,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,4%, ο ΛΑΟΣ και η Δημιουργία Ξανά με 1,2% και η ΔΗΜΑΡ με 0,5%.

Άλλο κόμμα επιλέγει το 4% των ερωτηθέντων, αναποφάσιστο δηλώνει ένα 9,7%, λευκό ή άκυρο δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 3,8%, ενώ το 4,8% επιλέγει την αποχή.

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 63%, έναντι 25% της Νέας Δημοκρατίας, ενώ καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 37%, έναντι 30% του Αλέξη Τσίπρα.

About kymaeditor

Check Also

Πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετά τον ανασχηματισμό

Η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με τη νέα του σύνθεση μετά τον χθεσινό ανασχηματισμό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *