Δήλωση παράταξης ‘Πειραιάς Νικητής’ για ανάγκη παραμονής στο ευρώ.

Με σχετική ανακοίνωση στην οποία προέβη η παράταξη της πλειοψηφίας του Δήμου Πειραιά δια στόματος του Δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη κάνει λόγο για πρωτόγνωρη οικονομική κατάσταση.

Ο κ. Μώραλης δήλωσε:«Η αρνητική έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών, η μετέπειτα προκήρυξη του δημοψηφίσματος και οι συνέπειες των πολιτικών εξελίξεων στον τραπεζικό τομέα έχουν δημιουργήσει μια πρωτόγνωρη, μεταπολιτευτικά, οικονομική και κοινωνική αναστάτωση με απρόβλεπτες συνέπειες.
Δυστυχώς η ασάφεια με την οποία τίθεται το ερώτημα του δημοψηφίσματος και η ελλιπής ενημέρωση του ελληνικού λαού δεν συμβαδίζει με τη σημασία και τη σπουδαιότητα αυτής της ύψιστης δημοκρατικής διαδικασίας.
Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας και η συμμετοχή της Ελλάδας στον στενό πυρήνα της ΕΕ και στην Ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτο κεκτημένο.
Είναι μονόδρομος για το μέλλον των παιδιών μας, για την πρόοδο, για την ευημερία και την αξιοπρέπεια των Ελληνίδων και των Ελλήνων.
Για την πόλη μας διακυβεύονται τα πάντα: Οι ευρωπαϊκοί πόροι, τα χρήματα του ΕΣΠΑ και των άλλων προγραμμάτων τα οποία είναι απαραίτητα για την υλοποίηση των προγραμματικών σχεδίων και έργων αναγκαίων για να υπάρξει ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα του Πειραιά.
Η κρισιμότητα των στιγμών επιτάσσει ψυχραιμία, νηφαλιότητα, σύνεση. Είναι η ώρα που όλοι μας, ανεξαρτήτως θεσμικής ιδιότητας και κομματικής ή πολιτικής προέλευσης, έχουμε ατομική και συλλογική ευθύνη και υποχρέωση να συμβάλλουμε στη διατήρηση της ενότητας και της αλληλεγγύης του ελληνικού λαού».

Κε Δήμαρχε, ωραίες οι δηλώσεις αλλά μάλλον άστοχες, καθώς τα οικονομικά προβλήματα του Δήμου προϋπάρχουν μεγάλο διάστημα της προκήρυξης του δημοψηφίσματος. Επίσης ακριβώς επειδή η νηφαλιότητα και η ψυχραιμία οφείλει να είναι χαρακτηριστικό όλων μας, ας ασχοληθούν οι αυτοδιοικητικοί με τα της πόλης τους και ας μείνουν τα υπόλοιπα για τους πολιτικούς…

About kymaeditor

Check Also

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του βιοκλιματικού Στεγάστρου της κεντρικής αγοράς του Πειραιά

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του βιοκλιματικού Στεγάστρου της κεντρικής αγοράς της πόλης, μια μεγάλη ανάπλαση η οποία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *