Δήμος Πειραιά:Προληπτικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας

Ο Δήμος Πειραιά, ενημερώνει ότι ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, καθώς και τις κοινές Υπουργικές αποφάσεις που εκδίδονται στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό, προχωρώντας σε μια σειρά προληπτικών μέτρων για την προστασία της υγείας των πολιτών στους χώρους ευθύνης του.

Στο πλαίσιο αυτό, παραμένουν κλειστά επί 14 ημέρες τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της πόλης, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά.

Επιπλέον, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά αποφάσισε την παύση όλων των τμημάτων ανηλίκων στα δημοτικά γυμναστήρια, στο δημοτικό κολυμβητήριο «Α. Γαρύφαλλος», καθώς και σε όλα τα προγράμματα που συμμετέχουν παιδιά για 14 ημέρες.

Επίσης, αναστέλλονται όλες οι μετασχολικές δραστηριότητες σε όλους τους σχολικούς χώρους, καθώς και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά και η λειτουργία του Προγράμματος «Διδακτική Αλληλεγγύη» της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά, ενώ κλειστό θα παραμείνει και το Δημοτικό Ωδείο Πειραιά, για 14 ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι πραγματοποιείται απολύμανση σε όλα τα σχολικά κτήρια του Δήμου, ενώ καθημερινά απολυμαίνονται όλα τα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας. Επίσης, βρίσκονται σε εξέλιξη απολυμάνσεις σε όλα τα δημοτικά κτήρια με προτεραιότητα τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, ενώ τοποθετήθηκαν προς χρήση, αντισηπτικά υγρά σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου.

Προληπτικές απολυμάνσεις ολοκληρώθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, και σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, καθώς και στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά και στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Κ. Κωσταράκος».

About kymaeditor

Check Also

Run Greece: Πλήθος κόσμου και κέφι στον Πειραιά

Οι κεντρικοί δρόμοι του Πειραιά γέμισαν από φίλους του αθλητισμού, από λάτρεις των αγώνων δρόμου, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *