Δήμος Πειραιά: Δωρεάν έλεγχος σκολίωσης για μαθητές.

Δωρεάν προληπτικό έλεγχο σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης για σκολίωση και κύφωση, διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά και τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» , στο πλαίσιο διήμερης εκδήλωσης για τη Σκελετική Υγεία.

Οι  προληπτικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 7 Νοεμβρίου από τις 10:00 έως τις 20:00 και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου από τις 10:00 έως τις 14:00, στο χώρο των Δημοτικών Πολυϊατρείων (Αγχιάλου 104).

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση μαθητών και γονέων από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την κύφωση/σκολίωση, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση αυτών.
Κατά τη διάρκεια του διημέρου, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν μετρήσεις σκολίωσης-κύφωσης με τη χρήση του συστήματος Formetric (χωρίς ακτινοβολία).
Οι εξεταζόμενοι θα είναι μαθητές Δημοτικού (ύψους τουλάχιστον 1,30), Γυμνασίου, Λυκείου.

Για τη συμμετοχή των μαθητών στη διημερίδα πρέπει να προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με τα Δημοτικά Πολυιατρεία για ραντεβού στο τηλ. 210-42.02.105 (ώρες επικοινωνίας Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00 και 16:00-19:00 από 19/10/2015 έως και 30/10/2015).

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και αν υπάρξει μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων, η δράση θα επαναληφθεί. Οι μαθητές θα πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύονται από γονέα ή κηδεμόνα την ημέρα της εξέτασης.

About kymaeditor

Check Also

Πειραιάς: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των XXXIII …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *