Δήμος Πειραιά: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η γιορτή της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η γιορτή της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, στα προνηπιακά τμήματα των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου και της Αντιδημάρχου Βρεφονηπιακών Σταθμών κυρίας Ευαγγελίας Σαρρή, σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση «MEDASSET» (Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών), με θέμα: «Νιρέττα η Καρέττα και τα θαλάσσια απορρίμματα».

Τα μικρά παιδιά του Πειραιά μέσα από ειδικές προβολές που έκαναν συνεργάτες της «MEDASSET», έκθεση φωτογραφίας, ζωγραφική και παιχνίδι, γνώρισαν τη θαλάσσια χελώνα και έμαθαν πως πρέπει να προσέχουν το θαλάσσιο περιβάλλον από τα απορρίμματα.

«Τα μικρά παιδιά του Πειραιά, θα είναι αύριο οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες»

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, τόνισε: «Τα μικρά παιδιά του Πειραιά, θα είναι αύριο οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες που θα προστατέψουν το περιβάλλον, που θα οραματιστούν και θα κάνουν πράξη ένα βιώσιμο μέλλον για την πόλη. Σε αυτές τις τρυφερές ηλικίες, τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα να σέβονται τη φύση και προετοιμάζονται για την υπεύθυνη στάση που θα κρατήσουν ως αυριανοί πολίτες.

Το πρόγραμμα περιβαλλοντικής παιδείας που υλοποιήθηκε στους Βρεφονηπιακούς μας Σταθμούς, με μορφές και μέσα που προσιδιάζουν στον παιδικό κόσμο συνέβαλε, πιστεύω, στη περιβαλλοντική αγωγή, αγγίζοντας και ευαισθητοποιώντας τις παιδικές ψυχές».

Δηλώσεις της Αντιδημάρχου Βρεφονηπιακών Σταθμών

Η Αντιδήμαρχος Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Ευαγγελία Σαρρή σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς, τα στελέχη της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης «MEDASSET», για τη συμβολή τους στην προσπάθεια που κάνουμε για τα μικρά παιδιά του Πειραιά, να αποκτήσουν οικολογική παιδεία, να αγαπήσουν το περιβάλλον και να γίνουν πολίτες με γνώση, όραμα και ενδιαφέρον, για μια καλύτερη και πιο ποιοτική ζωή.

Τα άρτια προγράμματά τους, μέσα από δράσεις δημιουργίας και παιχνιδιού, κέρδισαν το ενδιαφέρον των παιδιών και την αγάπη τους για τη θαλάσσια χελώνα και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος».

About kymaeditor

Check Also

Παρέμβαση σε ΜΚΟ ενάντια στην απόλυση συνδικαλίστριας

Αγωνιστική παρέμβαση στην έδρα της ΜΚΟ «Ευρωπαϊκή Έκφραση» πραγματοποίησε το Συνδικάτο Εργαζομένων Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, για …