Δήμος Πειραιά: Υποδέχτηκε τους δρομείς παγκόσμιας εθελοντικής λαμπαδηδρομίας

Τους δρομείς της παγκόσμιας εθελοντικής λαμπαδηδρομίας που διεξάγεται από οραματιστές της Παγκόσμιας Ειρήνης (Peace Run) υποδέχτηκε ο Δήμος Πειραιά. Οι λαμπαδηδρόμοι, ομάδα αθλητών από όλο τον κόσμο, έφτασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά και έτρεξαν με την δάδα της Ειρήνης μέχρι το Δημοτικό Θέατρο. Εκεί τους υποδέχτηκε αντιπροσωπεία του Δήμου με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο κ. Σταύρο Ελληνιάδη.
Η αποστολή των αθλητών επισκέφτηκε στη συνέχεια το Δημαρχείο Πειραιά. Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου σε μια μικρή τελετή τους καλωσόρισε ο κ. Ελληνιάδης και του δώρισε αναμνηστικά από τον Δήμο Πειραιά.
«Σας καλωσορίζω στην πόλη του Πειραιά, στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας. Ο Πειραιάς από αρχαιοτάτων χρόνων αποτελούσε – και αποτελεί μέχρι σήμερα- λόγω της γεωστρατηγικής του θέσης, σημαντικό κόμβο διέλευσης ανθρώπων, εμπορευμάτων και πολιτισμών. Ο Πειραιάς δέχεται και φιλοξενεί κάθε χρόνο εκατομμύρια πολιτών από κάθε γωνιά της γης. Έννοιες όπως η φιλοξενία, η ειρηνική συνύπαρξη και η αλληλοκατανόηση μεταξύ των λαών είναι συνυφασμένες με την πόλη μας», τόνισε ο κ. Ελληνιάδης.

Ο επικεφαλής των δρομέων της πανευρωπαϊκής διαδρομής του Peace Run, κ. Ντιπαβάγιαν μίλησε για τη σημασία και το μήνυμα της παγκόσμιας αυτής λαμπαδηδρομίας:

«Είμαστε ευγνώμονες που δεχτήκατε να κρατήσετε τη δάδα της Παγκόσμιας Πορείας για την Ειρήνη. Τη φλόγα αυτή έχουν κρατήσει στη διάρκεια της μακρόχρονης ιστορίας της λαμπαδηδρομίας εκατομμύρια άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ο Νέλσον Μαντέλα, η Μητέρα Τερέζα και πολλοί ακόμα παγκόσμιοι ηγέτες. Για εμάς όμως, είναι σημαντικό να την κρατήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι από όλο τον κόσμο. Η φλόγα συμβολίζει τη ζεστασιά της καρδιάς, τη φιλία και την αγάπη, είναι σύμβολο ειρήνης».

Λίγα λόγια για την Πορεία Παγκόσμιας Ειρήνης

Η Πορεία για την Παγκόσμια Ειρήνη είναι μια παγκόσμια λαμπαδηδρομία από εθελοντές που επιχειρούν να προωθήσουν τη διεθνή φιλία και την αλληλοκατανόηση μεταξύ των λαών. Θεσμοθετήθηκε το 1987 και στη διάρκεια αυτών των χρόνων έχει περάσει από περισσότερα από 100 κράτη σε όλο τον κόσμο.
Φέτος, το πανευρωπαϊκό τμήμα της Παγκόσμιας Πορείας Ειρήνης ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο και θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο, έχοντας διασχίσει 24.000 χιλιόμετρα μέσα σε 49 Ευρωπαϊκές χώρες.

About kymaeditor

Check Also

Επιπλέον δρομολόγιο στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιάς-Πόρος

Με ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κυρίου Σταύρου Βοϊδονικόλα προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών) …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *