Δενδροφύτευση στον Πειραιά από το Δήμαρχο και μαθητές.

Δενδροφύτευση  διοργάνωσε το 9ο Γυμνάσιο Πειραιά στον υπαίθριο χώρο πάνω από το Ναυτικό Μουσείο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή .στη δενδροφύτευση συμμετείχε και ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. Ο δήμαρχος φύτεψε ελαιόδεντρα μαζί με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Είναι αυτό Τέχνη» που εκπονήθηκε από το 9ο Γυμνάσιο Πειραιά σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Σκοπός του προγράμματος είναι ο εξωραϊσμός της ευρύτερης περιοχής και η επαφή των παιδιών με την Τέχνη και τη Φύση.
Ο Γιάννης Μώραλης αφού συνεχάρη τους καθηγητές και τους μαθητές γι αυτή την πρωτοβουλία, ευχήθηκε να πραγματοποιηθούν στον Πειραιά παρόμοιες δράσεις, δενδροφυτεύσεις, πολιτιστικές δράσεις, αθλητικά δρώμενα. «Τα παιδιά μας δείχνουν τον δρόμο και εμείς μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα, να πάμε μπροστά. Έχουμε χώρους στους οποίους τα σχολεία του Πειραιά μπορούν να δραστηριοποιηθούν περιβαλλοντικά».
Ο διευθυντής του 9ου Γυμνασίου Πειραιά κ. Δημήτρης Τριανταφύλλου επισήμανε: «Η δενδροφύτευση πραγματοποιείται στο πλαίσιο ενός πολιτιστικού προγράμματος που εκπονήθηκε από το σχολείο μας σε συνεργασία με το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας με τίτλο ”Είναι αυτό Τέχνη”, με σκοπό τον εξωραϊσμό κάποιων χώρων στην πόλη μας. Είναι διακαής επιθυμία των παιδιών και ο συγκεκριμένος χώρος υιοθετείται από το σχολείο μας. Τα παιδιά έχουν διάθεση να επεκτείνουν περιβαλλοντικές δράσεις και σε άλλους χώρους. Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξουν μιμητές και από άλλα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Πειραιά».

About kymaeditor

Check Also

Τραμ: Τερματικός σταθμός στο ΣΕΦ αύριο 09.00-12.30

Η ΣΤΑ.ΣΥ ενημερώνει το επιβατικό κοινό, πως τα δρομολόγια της Γραμμής 7 του Τραμ «Ασκληπιείο Βούλας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *