“Δεν έδωσα καμία εντολή”- ΕΔΕ για τη διαρροή στην ΕΛ. ΑΣ. και καρατομήσεις ζήτησε ο Πανούσης

Έρευνα για τη διαρροή στην ΕΛ. ΑΣ για το επίμαχο έγγραφο διέταξε ο Γιάννης Πανούσης που παραχώρησε έκτακτη συνέντυξη Τύπου μετά το αλαλούμ  με το θέμα των παράνομων μεταναστών. 

O αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε ότι είχε άγνοια για το ζήτημα και ότι έμεινε με το στόμα άνοιχτο  που το πληροφορήθηκε από τα κανάλια ενώ ζήτησε από τον αρχηγό της Αστυνομίας, παραιτήσεις.

“Πώς είναι δυνατόν να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις”

Όσον αφορά στην απόφαση ο κ. Πανούσης τόνισε: «Δεν μπορεί ένας ταξίαρχος να παίρνει τέτοιες αποφάσεις» και διερωτήθηκε μάλιστα σε αυτό το σημείο «πώς είναι δυνατόν να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις».

«Δεν έχει εξαγγελθεί από την κυβέρνηση μεταναστευτική πολιτική. Ακόμα δεν έχει καν διαμορφωθεί το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής». Για τη συγκεκριμένη διαταγή ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως δεν είχε καμία γνώση και πως θα αναζητηθεί όλη η διαδρομή του συγκεκριμένου εγγράφου. Όσο για το περιεχόμενο του επισήμανε πως το περιεχόμενο της διαταγής είναι καταγραφή διάσπαρτων διατάξεων και νόμων που ισχύουν. «Αυτό δεν δημιουργεί πολιτική…Έχει νομική βάση, δεν έχει όμως πολιτική. Δεν έχει γίνει άλλωστε καμία εξαγγελία από την κυβέρνηση».

“Δεν έχει αποφασιστεί το τι θα γίνει”

Αναφορικά με το τι τελικά θα ισχύσει για τους παράνομους μετανάστες είπε πως η πολιτική απόφαση για το πώς θα περάσουμε από το ένα σύστημα στο άλλο δεν έχει ληφθεί ακόμα. Χαρακτήρισε πάντως «αναποτελεσματικό μέτρο» τα κέντρα κράτησης, γιατί όπως είπε δεν μειώθηκαν οι μετανάστες.

Τέλος, ο κ. Πανούσης έκανε λόγο για «ζούγκλα παραπληροφόρησης», γι αυτό, όπως υπογράμμισε, δεν θα δίνει συνεντεύξεις στα ΜΜΕ, αλλά θα ενημερώνει με ανακοινώσεις τους δημοσιογράφους.

About kymaeditor

Check Also

Στάση εργασίας απόψε στο Μετρό: Ποιά ώρα αναχωρούν οι τελευταίοι συρμοί – 24ωρη απεργία την Τρίτη

Λόγω της στάσης εργασίας που έχει εξαγγείλει το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), οι Γραμμές 2 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *