Δεν έχουμε ενημέρωση για το τι έγινε στο Βερολίνο, τονίζουν κύκλοι του Μαξίμου

Δεν έχουμε λάβει κείμενο συμφωνίας από τους Θεσμούς και δεν γνωρίζουμε το τι έχει γίνει στο Βερολίνο τονίζουν κύκλοι από το Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με τη μίνι Σύνοδο Κορυφής που διεξήχθη το βράδυ της Δευτέρας στ γερμανική πόλη.

Ειδικότερα, η ελληνική κυβέρνηση, με ανεπίσημο σημείωμά της, δηλώνει ότι «δεν έχει λάβει κάποιο σχέδιο συμφωνίας από την πλευρά των θεσμών, ούτε έχει υπάρξει επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού ή κάποιου άλλου αξιωματούχου της κυβέρνησης με αντίστοιχους αξιωματούχους των θεσμών».

Σημειώνεται, ότι δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, κυρίως του γερμανικού, αναφέρουν ότι έχει σταλεί στην Αθήνα σχέδιο συμφωνίας, με τον ισχυρισμό πως πρόκειται για μία τελική πρόταση, κάτι που δεν επιβεβαιώνει η ελληνική κυβέρνηση.

Με προηγούμενο τηλεγράφημά του, το Reuters, επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο, ανέφερε ότι η Ελλάδα προτίθεται να καταβάλλει κανονικά τη δόση των 300 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την προσεχή Παρασκευή.

«Αν κρίνουμε ότι μια συμφωνία έχει σφραγιστεί, τότε θα καταβάλουμε κανονικά την πληρωμή της 5ης Ιουνίου» ανέφερε ο αξιωματούχος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων και πρόσθεσε ότι η πληρωμή θα μπορούσε να γίνει αν υπάρξει μια προκαταρκτική συμφωνία χωρίς να έχει εγκριθεί απαραίτητα από το Eurogroup.

About kymaeditor

Check Also

Σεισμική δόνηση 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στα Καμένα Βούρλα

Σεισμική δόνηση των 3,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στα Καμένα Βούρλα το πρωί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *