Δεν έχουμε σκοπό να εισπράξουμε ΕΝΦΙΑ για το 2015, δηλώνει ο Σακελλαρίδης

To αλαλούμ με τον ΕΝΦΙΑ και τη διατήρηση του ή μη συνεχίζεται. Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης σε τηλεοπτκό σταθμό δήλωσε κατηγορηματικά ότι η  κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να εισπράξει ΕΝΦΙΑ για το 2015.

Παρόλα αυτά δικαίωσε και τον Γιάνη Βαρουφάκη για τις δηλώσεις του ότι ένας φορολογικός νόμος αντικαθίσταται μόνο από άλλο φορολογικό νόμο.

Απαντώντας στις αιτιάσεις για την καθυστέρηση σύνταξης του νόμου για τη φορολογία ακινήτων ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι καθυστερούμε στην επεξεργασία ενός νέου πιο δίκαιου φόρου για τα ακίνητα προκειμένου να μην μας μείνουν «φασούλια» όπως έγινε με την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι σε συνταξιοδοτικό και εργασιακά η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω.

Ερωτηθείς για το τι θα συμβεί στις 9 Απριλίου όταν πρέπει να αποπληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε ότι «η κυβέρνηση αυτό που κάνει είναι αυτά που πρέπει για να μην φτάσουμε στο σημείο να μην μπορέσουμε να πληρώσουμε το ΔΝΤ στις 9 Απριλίου».

«Κάνουμε όλες τις κινήσεις εκείνες που πρέπει προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι δεν θα τεθεί το δίλημμα δόσεις ή μισθοί» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τη συνεδρίαση του Eurogroup ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «εμείς θέλουμε να γίνει μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα, υπάρχουν οι προυποθέσιες, έχει γίνει δουλειά στις Βρυξέλλες».

About kymaeditor

Check Also

Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου στην Αθήνα: Το μπόνους των 16.000 ευρώ για κάθε νεκρό και τα σχέδια για μαζικό χτύπημα

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι αρχές ασφαλείας στην Ελλάδα μετά τη σύλληψη δύο Πακιστανών που σχεδίαζαν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *