Δεν αποκλείει διπλό νόμισμα για την Ελλάδα ο Πισσαρίδης

Δεν αποκλείει διπλό νόμισμα για την Ελλάδα ο  Χριστόφορος Πισσαρίδης. Ο νομπελίστας οικονομολόγος  μιλώντας ωστόσο σε εκπομπή της ΝΕΡΙΤ τόνισε πως «Εάν η ελληνική κυβέρνηση καταφέρει να επιτύχει μια συμφωνία με τους πιστωτές, αυτό θα αποφευχθεί”.

Η λύση αυτή ωστόσο, θα μπορούσε, σύμφωνα με τον οικονομολόγο, να εφαρμοστεί σε περίπτωση που το δημόσιο επιδείξει αδυναμία να πληρώσει το σύνολο μισθών και συντάξεων. Θα μπορούσε, δηλαδή, εναλλακτικά να καταβάλει τα οφειλόμενα σε μορφή ομολόγων τα οποία θα διαπραγματεύονται σε μια αγορά – και έτσι αυτό αποτελεί την αρχή ενός νομίσματος.

Ο κ. Πισσαρίδης θεωρεί πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να επιμείνει στο «όχι» στη λιτότητα αλλά να εφαρμόσει παράλληλα μεταρρυθμίσεις.

Μάλιστα, ο ίδιος είπε ότι κατά τη γνώμη του ο συνδυασμός Μέρκελ-Σόιμπλε δεν θα μπορέσει να καθοδηγήσει την Ευρώπη τα επόμενα δέκα χρόνια εάν οι Γερμανοί εμμείνουν στις πολιτικές τους.

«Πιστεύω πως θα βρεθεί μια μεγάλη χώρα, όπως η Γαλλία, ή η Ιταλία, ή η Ισπανία και θα πει κάποια στιγμή όχι στη γερμανική πολιτική. Εκτός εάν βρεθεί ένας Κολ ή ένας Σρέντερ που θα αλλάξουν την πολιτική», είπε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πισσαρίδης μίλησε και για την κόντρα Σόιμπλε-Βαρουφάκη, λέγοντας ότι ο τρόπος που γίνεται η πολιτική αντιπαράθεση δεν βοηθάει την Ευρώπη, γιατί γίνεται με όρους «η χώρα μου, η χώρα σου, οι ψηφοφόροι μου, οι ψηφοφόροι σου».

About kymaeditor

Check Also

Ανεμοστρόβιλοι στο Μισισίπι: Δεκάδες νεκροί και αποκαρδιωτικές εικόνες – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Φονικό ήταν το πέρασμα ανεμοστρόβιλων από τον Μισισίπι, καθώς άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 26 νεκρούς. Ολόκληρες πόλεις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *