Δεν δίνουν τα ταμειακά διαθέσιμα Γκλέτσος και οι δήμαρχοι που στηρίζονται απο το ΚΚΕ

Δεν δίνουν τα ταμειακά διαθέσιμα οι δήμαρχοι που στηρίζονται από το ΚΚΕ αφού δείχνουν διατεθειμένοι να μην εφαρμόσουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της κυβέρνησης. 

Με επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκο Βούτση ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος ενημερώνει ότι δεν πρόκειται να καταθέσει τα αποθεματικά του δήμου. Μιλώντας στο Mega, γνωστοποίησε πως ο δήμος αντιμετωπίζει προβλήματα με τους προμηθευτές και σε ορισμένες περιπτώσεις αδυνατεί ακόμα και να καλύψει λειτουργικές του δαπάνες (π.χ.καύσιμα).

Την ίδια στιγμή οι δήμαρχοι που στηρίζονται από το ΚΚΕ, με κοινή τους επιστολή, η οποία θα κατατεθεί και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σήμερα, Τρίτη, καλούν όλους τους δημάρχους «να μην υποταχθούν στις επιλογές της κυβέρνησης».

Η επιστολή των εκλεγμένων δημάρχων του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ικαρίας (Στέλιος Σταμούλος) Καισαριανής (Ηλίας Σταμέλος) Πάτρας, (Κώστας Πελετίδης) Πετρούπολης (Βαγγέλης Σίμος) και Χαϊδαρίου (Μιχάλης Σελέκος) έχει ως εξής:

«Ο υπουργός Eσωτερικών κ. Ν. Βούτσης με το χαρακτηρισμένο ως επείγον έγγραφό του, που απεστάλη την 10.6.2015 στους δημάρχους και περιφερειάρχες της χώρας, απαιτεί “την αμελλητί συμμόρφωσή” τους με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 20ής Απρίλη 2015 “για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδας”!!

»Γνωρίζει η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός ασφαλώς ότι η άρνηση μιας σειράς δήμων να πουν όχι στην ΠΝΠ που τους υποχρεώνει να διαθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδας υπέρ της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους και των δανειστών τα όποια διαθέσιμα έχουν, και μάλιστα για αόριστο χρόνο, δεν είναι απόφαση δημάρχων, αλλά απόφαση των Δημοτικών τους Συμβουλίων. Επιλέγει ο αρμόδιος υπουργός να απευθυνθεί στους δημάρχους ώστε να εκφοβίσει και να εκβιάσει.

»Ας γνωρίζει ότι μια σειρά Δημοτικά Συμβούλια και μαζί τους και οι δήμαρχοι αποφάσισαν να μη συμμορφωθούν με τις αποφάσεις της κυβέρνησης γιατί η συγκεκριμένη Νομοθετική Πράξη βοηθά τον αντιλαϊκό πόλεμο που πέντε χρόνια τώρα τσακίζει τον λαό και τις πιο ζωτικές του ανάγκες, για να εξυπηρετηθεί ένα χρέος που δεν είναι δικό του και ούτε ευθύνεται για τη δημιουργία του.

• Γιατί υποχρεώνει τους δήμους μας να υπολειτουργούν και να παραμερίζουν τις ανάγκες των δημοτών μας.
• Γιατί μας επιβάλλει να επιβαρύνουμε με επιπρόσθετους φόρους και τέλη τους δημότες μας.
• Γιατί γνωρίζουμε από πρότερες αντίστοιχες ενέργειες των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως το PSI για τα ασφαλιστικά ταμεία, τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία, ότι δρόμος επανάκτησης των απωλειών για τον λαό σε διαπραγμάτευση τάχα με τους δανειστές δεν υπάρχει.
• Γιατί τα αιματηρά πλεονάσματα που προαναγγέλλει και η επικείμενη συμφωνία της κυβέρνησης θα τσακίσουν παραπέρα τις λαϊκές ανάγκες και θα μετατρέψουν ακόμα πιο γρήγορα τους δήμους σε μηχανισμούς φορο-επιδρομής.
• Γιατί είναι υποχρέωσή μας να συνδράμουμε τις ανάγκες και τις αγωνίες του λαού μας και όχι την αντιλαϊκή στρατηγική των ΕΕ – ΔΝΤ, κεφαλαίου.

»Καλούμε τα Δημοτικά Συμβούλια και τους δημάρχους της χώρας να μην υποταχθούν και να απορρίψουν τις κυβερνητικές απαιτήσεις και αιτιάσεις. Να αξιοποιήσουν τα όποια χρήματα του βαριά φορολογούμενου λαού για τις δικές του ανάγκες, που σήμερα είναι ζωτικές και ζοφερές. Είναι ο δικός του μόχθος, τα ψίχουλα της φτώχειας δεν του αρμόζουν».

About kymaeditor

Check Also

Κορυφαίος αυθεντικός ελληνικός προορισμός η Κάρπαθος σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ

Την πλούσια παράδοση της Καρπάθου αναδεικνύουν τα Γερμανικά ΜΜΕ σε πρόσφατα δημοσιεύματα. Η ταξιδιωτική πλατφόρμα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *