«Δεν θα κάνουμε τη χάρη στον Τσίπρα και στους συνδικαλιστές – δικτάτορες»

 Δριμεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τη στάση του στο θέμα της «μικρής» ΔΕΗ εξαπέλυσε, μέσω συνέντευξής του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης άσκησε έντονη κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ  και  κάνει λόγο για εκβιαστική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευση. «Έχουμε την εθνική υποχρέωση να σταθούμε απέναντι στον εκβιασμό των αριθμών του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Ούτε στον κ. Τσίπρα, ούτε στους συνδικαλιστές – δικτάτορες που ταλαιπωρούν τον λαό και επιβαρύνουν τους Έλληνες φορολογούμενους. Αυτά που ήξεραν τελείωσαν. Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται από κάποιους, πολύ λίγους, που θέλουν να διατηρήσουν τα οφίκιά τους σε βάρος των πολλών» σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος συμπληρώνει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει στηρίξει ούτε μια στρατηγική επένδυση, ούτε αποκρατικοποίηση ούτε μία μεταρρύθμιση. Έχει πάρει “αγκαλιά” τον μέχρι χθες πράσινο συνδικαλιστή Φωτόπουλο, μαζί με μια ετερόκλητη συμμαχία αποτελούμενου από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους ΑΝΕΛ. Επιχειρεί να βυθίσει στο σκοτάδι ολόκληρη την Ελλάδα, να διαλύσει τους επαγγελματίες και να πλήξει ευθέως τον τουρισμό και τη διεθνή εικόνα της χώρας».

 «Η  Ν.Δ. πρέπει να μείνει συνεπής στη διαχρονική πολιτική στάση»

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τονίζει ότι «η Ν.Δ. πρέπει να μείνει συνεπής στη διαχρονική πολιτική στάση, ότι δηλαδή κάνουμε αυτό που επιτάσσει το γενικό καλό και το εθνικό συμφέρον (….) και να μην υποκύψουμε στις σειρήνες του λαϊκισμού» ενώ σε ερώτηση, για την πιθανότητα Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ να βρεθούν απέναντι στο δίλημμα μιας κυβερνητικής συνεργασίας, ο κ. Μητσοτάκης απαντά ότι «υπάρχουν πλέον νέα πολιτικά σχήματα, νέοι φορείς πολιτικού λόγου, με τους οποίους μπορούμε να διαμορφώσουμε μια κοινή αντίληψη για μία σειρά από κρίσιμα ζητήματα. Με αυτά τα σχήματα μπορούμε, υπό προϋποθέσεις, να βαδίσουμε στην ίδια όχθη των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών».

 «Κανένας υπάλληλος δεν πρόκειται να απολυθεί βάσει της αξιολόγησής του»

Σχετικά με τα θέματα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει ότι «κανένας υπάλληλος δεν πρόκειται να απολυθεί βάσει της αξιολόγησής του ούτε πρόκειται να υποστεί μισθολογικές κυρώσεις», ενώ αναφερόμενος στις αποχωρήσεις επίορκων υπαλλήλων σημειώνει ότι πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους αποχώρησαν πάνω από 300 υπάλληλοι και προσθέτει:

«ο μόνιμος μηχανισμός που έχουμε δημιουργήσει για την παρακολούθηση των πειθαρχικών διαδικασιών και την εύρεση πλαστών δικαιολογητικών στο Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, μας επιτρέπει να έχουμε πλήρη εποπτεία της όλης διαδικασίας και είμαι βέβαιος ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα».

 

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Γοργοπόταμος: 80 χρόνια από τότε που άλλαξε η ιστορία

Με την καθιερωμένη εκδήλωση στη γέφυρα του Γοργοπόταμου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *