Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας, το μήνυμα Σαμαρά

«Είχαμε υποσχεθεί να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και το πετύχαμε», τόνισε ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του μετά την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα. Ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας από το υπουργείο Οικονομικών, ανέφερε ότι θα δοθούν πάνω από 500 εκατ. ευρώ σε 1 εκατομμύριο Έλληνες, συμπεριλαμβανομένων συνταξιούχων, ενστόλων με μισθό κατώτερο των 1.500 ευρώ αλλά και αστέγους, για τους οποίους τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και νέες μεταρρυθμίσεις.

«Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώνονται με επιτυχία όταν άλλοι αμφισβητούσαν αυτά τα επιχειρήματα, η κυβέρνηση έκανε με σοβαρότητα την αποστολή της: να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Είχαμε υποσχεθεί να μη βγει η Ελλάδα από το ευρώ, αγωνιζόμασταν να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και το καταφέραμε, είχαμε υποσχεθεί να μοιράσουμε μέρος της υπέρβασης του στόχου του πλεονάσματος στην οικονομία για να ανταμειφθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού, αυτό κάνουμε και τώρα», είπε ο πρωθυπουργός.

Και τόνισε: «Πάνω από 500 εκατ. ευρώ θα δοθούν σε 1 εκατ. Έλληνες βάσει εισοδηματικών κριτηρίων. Θα βοηθήσουμε τους άστεγους».

Τόνισε ακόμη ότι από την 1η Ιουνίου θα υπάρξει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από εργοδότες και από εργαζόμενους με τις εισφορές να μειώνονται κατά 3,9%.

«Μέσα στο 2014 θα δοθούν και άλλα χρήματα», ανέφερε ο κ. Σαμαράς. Και τόνισε ότι δεν θα παρθούν νέα μέτρα λιτότητας.

About kymaeditor

Check Also

Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Ιστιαία

Σεισμός εκδηλώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 20:00 στην Ιστιαία. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, …