«Δεν θα ψηφίσουμε κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

Στο ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, επαναλαμβάνοντας, για μία ακόμη φορά, πως «δεν θα ψηφίσουμε κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

«Εμείς έχουμε ξεκάθαρη θέση. Δεν θα ψηφίσουμε κανέναν για πρόεδρο της δημοκρατίας. Οπως το κάναμε και άλλες φορές», δήλωσε αρχικά ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Και πρόσθεσε: «Δεν αφορά το πρόσωπο όμως. Δεν αφορά τον κ. Κουβέλη, όπως δεν αφορούσε και τον κ. Παπούλια ή παλαιότερα τον κ. Καραμανλή ή οποιοδήποτε άλλον πρόεδρο της δημοκρατίας ή τον κ. Στεφανόπουλο όπου καταψηφίζαμε στη Βουλή. Για την ακρίβεια ψηφίζαμε «παρών» πάντα στην ψηφοφορία αυτή».

«Εμείς πολιτικά δεν αθροιζόμαστε»

Συνέχισε δε λέγοντας: «Εμείς δεν μπαίνουμε σε αυτή τη σεναριολογία που γίνεται, όχι μόνο άκαιρα, αλλά δεν έχει και κανένα νόημα. Θεωρούμε ότι και η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ που παίρνουν μέρος σε αυτή τη διαδικασία της συζήτησης για πρόεδρο της δημοκρατίας για τα πρόσωπα κ.λπ. , ουσιαστικά θέλουν να βάλουν φρένο στην οργάνωση της λαϊκής πάλης, στην αντίσταση του λαού, στο ότι πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να συμβάλουν στο να κινητοποιήσουν τον κόσμο, να ξεσηκωθεί ο κόσμος, να βγει στους δρόμους, να παλέψει, να αντιδράσει, να εμποδίσει τα αντιλαϊκά μέτρα και να ανοίξει έναν καλύτερο δρόμο. Αυτό είναι το ζήτημα.

Εμείς δεν ψάχνουμε ούτε για 180 που ψάχνει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ούτε για 120 που ψάχνει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλοι. Εμείς πολιτικά δεν αθροιζόμαστε».

 

About kymaeditor

Check Also

Αποκαταστάθηκε μερικώς η κυκλοφορία στην νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου

Αποκαταστάθηκε μερικώς η κυκλοφορία των οχημάτων στην νέα εθνική οδό Αθηνών -Κορίνθου από τον κόμβο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *